30.1.09

Smile

Inspirated by a sketch which I saw in Arielle's blog

Very emotional colors and this cute baby -I tried to use soft colors and everything to be combined perfect.



The template:


My digi:


I use a paper at the left part from a Snow Kit but i transformed it by my own way using an Artistic Filter from Photo Shop.Now I have new paper :)

The original


My paper



®all rights reserved

29.1.09

Споделено такова


Благодаря на Свилена ,че ми сподели порция здравословен смях по време на тежкия работен ден.На свой ред и аз споделям :)Смейте се на воля :)


Събрали се учени - лингвисти на симпозиум, за да обсъждат езиковите проблеми.
По едно време така се обърнала посоката на дискусията, че всеки взел да хвали колко съвършен е неговият език, как дадено чувство можело най-добре да се изрази и т. н. Нашият представител слушал, слушал, па накрая му писнало да слуша глупости, станал и теглил следната реч:


"Дами и господа, моите почитания към вашите езици, но няма по-богат и цветист език от българския. Ето тук съм ви приготвил няколко примера в подкрепа на твърдението ми:


1. Кажете, има ли някой език на тази планета, на който да има дума,
означаваща нещо средно между "капе" и "тече"? Няма такъв. Аз съм проверил специално. А на български има - "църцори".


2. Има ли някой език, на който да има 4 степени на сравнение - няма. А на български има - далече, по-далече, най-далече, на майната си. Или - готина, по-готина, най-готина, бафмааму.


3. Има
ли език, в който да има минало незапомнено време? Хе хе - няма. А на нашенски има - Бил съм се бил напил.


4. Имате ли вие бъдеще евентуално време в миналото?
Нямате. А ние имаме - щял съм бил да работя.


5. Колко начина имате по заобиколен
начин да кажете "не знам", когато ви питат нещо? Общо взето всичките се свеждат до един: "I don't know" "No idea" "I got no clue". А вижте ние колко по-заобиколно можем да го кажем: "Казва ли ти някой!", "А сега де!", "е**ш ли му
мамата!", "а - сега ме хвана!"


6. И накрая, господа - хайде кажете - има ли език, в който да има една такава дума, която да може да замести всяка друга дума в този език? Няма! А на Български има - това е думата "такова".


На последната 6-та точка американският делегат не повярвал и казал "Не го вярвам това, че една дума може да замести коя да е дума в езика, аз лично ще проверя това!" Разбира се Mr. Smith заповядайте в БГ да проверите! И така мистър Томас Смит хванал самолета, прелетял океана и още веднага на аерогара София решил да пробва вълшебната дума. Отишъл на информацията и казал: "Моля ви, таковайте ми едно такси" - няма проблем, служителката набрала един номер и таксито пристига.
Изненаданият Мистър Смит се качва в таксито и казва на шофьора: "Моля ви таковайте ме до най-луксозния хотел в София" - няма проблем - бум в Шератон. Още по-изненадан отива на рецепцията и казва: "Моля ви таковайте ми една стая за 5 нощувки" - няма проблем регистрират го дават му ключа и момчето му занася багажа до стаята. Томас е като треснат, но продължава да тества думата не вярвайки на ушите и очите си - сяда в ресторанта и казва: "Моля ви таковайте ми мешана такова с шопска такова и едно такова Каберне Совиньон" - след малко иде мешаната скара, шопската салата и виното. "Oh my God, he was right - it really works"
признал накрая Тома неверни. На сутринта станал и тръгнал към банята, но се сетил, че предишната вечер му направила впечатление една старинна сграда недалеч от хотела и един минувач го информирал, че това е Централна Баня, та нашият човек решил да я пробва как е, щото в неговата модерна държава няма такива работи. Влезнал човека да се къпе, но там нямало четка с дълга дръжка, с която да си търка гърба и той помолил един пич да му сапуниса гърба с думите "Моля ви, таковайте ме отзад". При което оня се оказал услужлив човечец - (ми чужденец все пак - няма да го оставим с впечатлението, че не сме гостоприемни я!) - и съответно го "таковал". Томас Смит останал доста изненадан от събитията, но си
замълчал (все пак чужда държава, може пък тук това да е нормално) и като се върнал в Щатите - споделил си преживяванията, при което доцент Ганев се плеснал по челото и казал, о, аз забравих да ви предупредя колега, че глаголът "таковане" се спряга неправилно на голо дупе ...


Happy Snail

Snail!Yeap.Happy snail :)


I got another new sketch and made my card according it.


Also I have made my sketch challenge official for everyone who want to participate.In the end of the week the winner will receive personal degital card from me :) Enjoy it :)


I am sure that in the beginning I will give all awards to Nezi (no other will participate).But let's see what will happen :)






®all rights reserved

28.1.09

Sketch inspiration

I have downloaded some sketches from different web sites.And make my digital cards.
First two is inspirated by MojoMonday and the sketch challenge posted there.but let's see what I've done :)I didn't forget to pass the challenge to а friend.W
aiting for Nezi's card too :)







®all rights reserved

Welcome to Bulgaria!

Логото на наш'та shitty държава трябва да е "Прецакването е пари"!


Как е възможно да сме такaва сбърщина от зацапани с лайна нравствени ценности??!Как стигнахме до това да се опитваме сами да вкарваме в блатото ближните си??Това е недопостимо!

Защо съм толкова бясна ли ?!


Вчера отивам с Multirama на Солунска (престижен магазин за компютри и аксесоари).Качвам се на втория етаж,който е специализиран за компютърни игри и си купувам,това за което съм отишла.Давам 70 лв и се чувствам страхотно,защото ще зарадвам любимия човек с желан подарък!До тук пъстра и идилична картинка!Прибирам се,подарявам го и се радвам на искриците на умиление в очите на Мишката!Но.... (разбира се,че винаги има едно Но,което зацапва пейзажа)...поставяйки диска в компа се оказва,че е празен!Чудех се дали ще успея да се изразя толкова цветущо,че да запълня този шибан ,празен диск с всичките люти псувни,които са ми известни!Това е непримирима подигравка с потребителите!Как е възможно да се предлага нещо,което е празно????Ами ако си купя кисело мляко и вътре няма мляко????Иначе сме царе на опаковката.Колкото се може по-цветна,лъскава и рекламо-продаваща!Нямаме равни,когато иде реч да се пласира нещо на пазара,ако ще и най-големият боклук да е!Освен че страдаме от пословична липса на култура на пазаруване се оказва,че и в продажбите сме гола вода!Царе сме обаче на това да приберем паричките на потребителите и да си щракаме с пръсти,че отново сме преметнали другарчето!В случая прекупвачите от Multirama нямат никаква вина.Продуктът е лицензиран и запечатан с уж надеждното лого на Пулсар!Ще *** ******!Да,псувам.Защото не стига,че си плащаш ми отгоре на всичкото не получаваш,това за което си дал парите си.Ами ако беше за подарък на чужд човек и след като си го подарил се установи шибаната празнота на диска,после какво??К'фо бе умници от Пулсар!?Защо са ви всичките лъскави лепенки и лиценз за представители на Blizzard след като сте пълна нула!

Предстои ми сега към обяд да ходя да се разправям, за да ми подменят продукта!Да видим до каква степен ще ми запалят нервичките и каква ще бъде развръзката!


Welcome to Bulgaria!



®all rights reserved

26.1.09

Stacey's Colour challange

Toзи проект е в отговор и за участие в цветното предизвикателство на Стейси.По-долу има и цветовете,които тряба да се използват


***



This project is related with Stacey's color challenge.Below the colors and my "reply"



®all rights reserved

So sad...


Винаги когато искаш и имаш нужда от нещо си пожелаваш то да се появи.Така градим мечтите си.Независимо от утопично клатещите се основи-те са си наши и ние ги доизграждаме във всеки един момент от съществуването си.Още повече ,че винаги сме смятали ,че мечтите ни са съкровени ,лични и неприкосновени.Свиваме си ги в някой скрин на душата си и ги отваряме,само когато искаме да се порадваме на собствената си фантазия и изобретателност.Крием си ги и поставяме бариери ,шото хорските очи да не покварят така чистите ни помисли.Понякога изглупяваме в стремежа си да бъдем достатъчно реалисти,че да стъпчем мечтите си.Нима човек не действа именно спрямо тях ?Нима стимулът ни за живот не е да превърнем мечтите си в реалност?!Според мен на 100%.Но в това блудно,пошло и окастрено откъм емоции време е доста трудно да опазим собствената си фантазия.Предпазваме се да не роботизираме и съзнанието си ,защото тогава онзи волен полет към съвършенството ше се превърне в поточна линия на съществуването.Страхуваме се да не спрем да открехваме плахо онзи скрин,който ни дава желаната искрена усмивка и спокойствието в главите ни.Но никой не може да бъде сигурен в собствената си глава и помислите й.Идват времена,когато си казваме,че мечтите са мечти ,за да си останат такива и се поддаваме на всеобщата бездушност и окованост в сивата клишираност на деня.Защо?!Да мечтаеш е толкова извисено,красиво,сладко за душата.Но ние човеците забравяме емоционалната храна и се материализираме във всички аспекти.Оставаме празни машини с чаркули обвити в кожа и пулсиращи вени.Силата на приказките и на усмихнатите детски очи също я няма.Минала е под нечия механична стъпка и се е залепила за студената земя –метрафора за безличието на хората.Усмивките ни са изтъркани или облепени с морални етикети.Опитваме се да съсздадем маскировка и да скрием и себе си и малкото останала жива плът под завесите на собствения си театър.Превръщаме се в лакеи на съвремието и шутове на кралят материализъм.
Бездушевни сме!Това е стряскащо!
Аз няма да спра да мечтая!Безплатно е –шега ,но и огромна истина в този капитулирал откъм чакри на душата свят.Ще гоня мечтите си и ще викам по целия свят ,че мечтите ни не са цели да бъдем хора,а огледало на това,което сме!



®all rights reserved

25.1.09

"Прохождане"

След като до някаква степен успях да се справя с 3Д картичкологията или така наречения scrapbooking,реших да се опитам и с хартиени варианти,което е доста по-сложно и както бях споменала беше си ме шубе какво ще се получи.Но днес определено съм на творчекса вълна,прескочих страха от несполуката,запретнах ръкави и се получи ето това:





®all rights reserved

Трансформация








®all rights reserved

Канализация и просвета


Не,не!Не ми е дошло на ум да плюя просветното министерство или да си задавам въпроси от сорта на "Защо чичо Стефан дебелее и килграмово и финансово?!"(абсолютен пример за риторика).Няма и да зачеквам въпроса,че от културата ни смърди на канал.Тц.

Умът бива занимаван от една доста позната,всеизвестна,но не всепризната симбиоза.Така нареченето wc четиво.Никой не може да ме убеди ,че има човек,който няма списание или кръстословица в тоалетната.Не е срамна тема за размисъл,чисто човешка,реална,99% приложима и дълбоко в замисъла си клиширана.Всяка сутрин след кафе или без такова всеки от нас отива да си изкаже мнението по въпроса за нещо си на така нареченото "едното място".Вмъкнали сме тази метафора с цел култура и приличие може би?!Не.Използваме този израз пред хората.За покажем аджеба ,че и ние сме способни на етикеция и горе-доле знаем как се говори правилно и морално.Етикетът не би позволил на средата на официална среща да изтърсим нещо от сорта на 'Отивам да избруля джангите" или "Трябва да изпусна напрежението".Да не споненавам още сленг фрази,защото неминуемо на всеки му идват на ум думичките със С и А.Сещайте се.Та встъпвайки в дебрите на собтсвената си уединеност,запалена цигара,четири тесни стенички и ароматизатор-ние посягаме към занимавката си.Било то книга,списание,вестник или кръстословица.Ето тук започваме да се образоваме и симбиозата е в пълната си сила и изразеност.Аз например чета там (вече май 2-ри месец) едно симпатично английско романче за едни две много добри приятелки.И дотолкова съм свикнала да чета там (да в тоалетната),че не си представям да изнеса книгата от там.Дори съм й намрила точното място.Това не ме прави откачена новаторка.Тц!Други четат вестници-ето ти просветата.Всичко влиза в съзнанието ни в точния момент,когато сме отпуснати и доволни.Започвам да се замисля,че тези моменти са удобни дори и за учене,колкото и налудничаво да звучи.Практично е-съчетаваш полезното и приятното.Но това в случай,че разполагаш с две бани (като нас :надуф:)
Та смисълът на това ми писание е едничкият простичък извод:Просветата и канализацията са част от живота ни и ни е приятно да се възползваме от тази симбиоза!


®all rights reserved

Кофеинов спаринг:2-ри Рунд

Бум!Гонгът удари за 2 рунд от нашия Кофеинов спаринг!
С чаша топло нес-кафе и задължителната цигара реших да проверя до понауча нещо ново за кафето.Всичко изписано е свързано с кафето на зърна.Родина-Етиопия.Дълга история на пробиване през годините и страните.Усмихнах се на заглавието от Wikipedia :Англия- Труден път.Там кафето е открито в унивеситет през 1650 г.-дано не бъркам годините (хвърлих само един бегъл поглед).Освен,че се усмихваме на блаженството от първата глътка кафе рано сутрин или към 15.00 по време на тежък работен ден можем и да се усмихнем на една кратка история на кафето в снимки.


Понякога зависимостта от кофеиновата напитка,може да извади на показа доста екстремни и изобретателни свойства крили се в нас до момента на необходимата изгригваемост.Влизаме в акция само тогава,когато виждаме,че положението се измъква от ръцете ни (или от кафеварката) сме способни да лазим,за да отпием от блаженството! Странно защо и колежката от Счетоводния отдел не е така непримирима със случилото се и запазва самообладание.Вцепенението й и липсата на "адекватна" реакция може би се дължи на няколко факта:
а)ужасена е ,че е изпреварена
б)чака реда си
в)има дископатия
д)идва за чай


В днешната реалност и напрегнато ежедневие в опЪн-офис пространството човек може да придобие невиждани до този момент качества и желания и да наруши дадени обети и да се възкачи на пиедестала на успешното домогване до чуждото.Случва се в сутрешната си екзалтация да приемем,че всичко е сътворено за нас и ние сме хората,които трябва да се възползваме от всичко и всеки.И така стеклите се обстоятелства ни докарват до състояние да се домогнем до чашата за кафе на ближния и да я приобщим към собствеността си!Победа!Доволна физионимия и законова формулировка на новата придобита собственост не ни е чужда.Нека пием кафе от двата извора!


Обликът на лудостта и тоталното разочарование от вече потеклата и съответна свършила доза кофеинов разтвор би могло да ни "извади извън релсите" и да преустанови контакта между здравия разум и действията ни.Сутрешният звяр дремещ в залятото ни наполовина с кофеин съзнание се пробужда за останалата част.В търсене на другата половина се запътваме към извора разливайки и последната капчица от живителната течност.Втурваме се в галоп към събуждащата си мисия и разпръскваме енергията си върху околните.Нямаме нужда от огледало ,за да установим колко сме освирепели.


В бързината на следобедната кафе-пауза сме готови да се борим за топла глътка кафе.Дори сме сигурни в себе си ,че ще удържим горещата пара и почервенялото си гърло.Бойците не се предават толкова лесно.За нищо на света не изпускаме плячката си,дори и тя да е виновата за огнените вълни надигащи се от дебрите на опърленото ни гърло.Каква наслада-Горещо кафе (дори и парливо и изгарящо,но наше).Отново вик на победа,макар и с лек привкус и мирис на изгоряло!


Когато историята говори с факти,ние сме длъжни да замълчим и да отпием от настоящето.









Не се чудете и маете
за чаят забравете
Хващайте с две ръце
и хайде на Кафе!








Бам!Край на 2-ри Рунд!

®all rights reserved

24.1.09

Многолика зима

Откакто станах си печеше едно хубаво,такова пролетно слънчице...и после изведнъж времето се намуси и стана едно такова тегаво и лениво...мрачно и предвалежно.Тази промяна нямаше как да не ме накара да грабна фотото и не само.Поиграх си малко с филтрите на Photo Shop и си направих една многолика зима :)
Първата снимка е оригинал,за следващите съм използвала само опцията Filter в различните й разновидности.Хубаво се получи.








®all rights reserved

Special moment

Посветено на Шуша и по нейна молба.Обичам си те Шуши :)



®all rights reserved

23.1.09

Love

Днешната ми муза е празникът ни с Мишката.1 година и 3 месеца!
За нас :)





®all rights reserved