30.3.09

Spring fairy






®all rights reserved

29.3.09

What a baby :)

This digital page is just according my spring mood :) I made it todays inspired from the pictures f this cute baby :)I used a background and some embelishments from my personal kit and the other elements are stamps with CS3 brushes :) I like it :)





®all rights reserved

Good Morning

Добро утро на всички.Макар и навън да вали ,а се очакваше слънце-аз пак съм усмихната и в настроение.И за да усмихна и вас ви казвам едно бебшко-ухилено Добро утро с ето тази страничка.




QP е готово-тоест фона+рамката,можете да я свалите в блога на Vanya Добавих само снимката на този сладък бебешок и я обработих с поставяне на копиран слой+градиент (тоест насложила съм цвят с инструмент Gradient/,защото снимката беше черно бяла.Написах и едно Добро утро,за да си пасва с повода ,по който я правя.



®all rights reserved

My new PC

I have a new PC!I am so happy.Everything seams easier with it.I've downloaded a new version of Photoshop,but I don't like it at all.I will update to CS4 as soon as I manage to install it.It was a big mess till I have my pc installed with all the info from the old one.In spite of this-it is ready.Here it is:


Just the monitor /an all my stuff around/ :)

I also made a new digi with the CS3 in Bulgarian language which I will change with CS4 tomorrow.but the digi is really cute.And now I can see the real colors of all I am opening.This is so cool.Lol.



®all rights reserved

27.3.09

My first digital kit!

Yeap!It is ready!Finaly!
My first digital kit is here :) Rainbow kit!I just want to say that it is ready to show you but not for download.I will share it soon.It contains too much papers and embelishments-I even didn't count them.I just gather what I have done since my first background was done.But I don't have the patience to count,share and after that to announce it.So here it is.

I promise to share it as soon as I change my pc.The old one will not manage with all these mega bites and actions.Sorry that I didn't make a digi with my first kit,but I will.I will also add some free frames (QP).Soon!I am working on all these.



®all rights reserved

26.3.09

И сънищата имат пози


Здравейте :)

Нещо веселко по време на натоварения работен ден.

В пощата на абв винаги идват какви ли не спам-съобщения,но нито едно не ме е веселило така.Обикновено ги трия на момента,но в това се зачетох,защото ми се видя малко по-смислено от останалите,а и беше на български език.

Оказа се,че е игра за сънища.

Ето моят резултат:

Свит на кълбо


Благословена усмивка, свити колене и ръце положени пред главата: това е позицията на ембриона или поза „свит на кълбо”. Сънят в тази поза означава бягство към безгрижните времена, когато сме били все още в топлото и сигурно убежище на майчината утроба. Тази позиция за сън е най-популярна – почти 41% от всички хора я предпочитат. Позата, напомняща за малко сладко мече, е предпочитана повече от жените, отколкото от мъжете. Всъщност, два пъти повече е броят на жените, които обичат да заспиват в тази поза. Нека видим, има ли тя нещо общо със същността на личността им?
Хората, които предпочитат съня в подобни пози, на пръв поглед са твърди по нрав, излъчват сила и увереност, но дълбоко в себе си са чувствителни и уязвими. Затова, момичета, бъдете наблюдателни за начина, по който спи човекът до вас? Ако заспива в поза на бебе всяка нощ, то той не е чак толкова силен и непоклатим, колкото претендира и му се иска да бъде. Не би трябвало да се изненадвате, ако го хванете да гледа романтични филми с носна кърпичка в ръка.
Ако сте необвързан/а и един ден се озовете в прегръдките на непознат, наблюдавайте нейния/неговия начин на спане! Този човек може и да не е толкова силен и самоуверен, колкото демонстрира, че е.
Всичко това се основава на факта, че хората, които спят свити на кълбо, са доста срамежливи. Помнете: самоуверен великан или ледена кралица – няма никаква разлика! Няколко приятни часа с чаша подходящо вино биха могли да разтопят и разнежат всеки от тях!
Тук е мястото да отбележим: подходът към предпочитащите подобна поза за сън, трябва да е задължително деликатен и внимателен, тъй като те се нуждаят от време, за да започнат да се доверяват и отварят за света и хората около себе си. Затова подхождайте внимателно с всички, които „спят на кълбо”! Ненатрапчива романтична вечеря, кино, пица или сладкиш са правилния път към сърцето на ембриона!
Трябва да знаете, че когато човекът, спящ на кълбо, веднъж стане ваш, вие бързо ще успеете да приемете и свикнете с неговите разбирания за сигурност, интимност, щастие. Тези, които спят на кълбо, се чувстват най-добре на меко легло, като Дормео Мемори, и при възможност топло завити с мериносова вълна. Те спят приятно унесени, сякаш се носят нейде из облаците, сънувайки любимите си и незабравими гозби и сладкиши, приготвени, разбира се, от майките им!
Ако и вие искате да разберете вашия резултат,нашравете го тук

25.3.09

Spring baby

Hello Spring!Tonight (some minutes ago) I made a digital page for my project "Spring all around".
Thanks to Nikki since I used her kit.You can find it here
Nikki Art


®all rights reserved

Кифла без пълнеж




Пише ми се...та започвам.Какво ще излезне незнам,но знам че постът ми е посветен на всички онези хора ,повечето жени,които нямат идея ,че са живи и че се живее само веднъж.На всички,които позволяват някой друг да живее използвайки тялото им като убежище за плътността на тяхната си покварена и издращена с негативи душа.На всички,които позволяват да ги водят за носа.На всички загубили личността си в океана от мераци и химери на околните вампири-изповедници.Тъй като съм една нормална личност и подобни въздухарски изпълнения е повече от логично да ме дразнят.

Да,има такива хора,които са като онези балони с хелий ,които ти предлагат четири /не повече/алтернативи.

1.Да ги надуеш.Това като техническа част става с компресор пълен с хелий.Но ако обърнем процеса в метафори се получава сцена от ежедневието ни.Самият балон е едно нищо без хелия.Същото се отнася и за безхарактерните хорица.Не ги забелязваш,защото са толкова безлични,че дори и да ги виждаш ,дълго време трябва да се вглеждаш в тях ,за да различиш каквато и да било характерна за тях черта.Балоните поне са шарени и радват окото.Но един човек,който е душевен далтонист не би блеснал с каквато и да е шарка,защото не познава цвета.Колко жалко.Има възможност такава куха личност да си получи хелия,но тогава преминаваме към фаза 2.

2.Да ги гледаш.Малките дечица "си умират" за такава гледка.Шарени балончета с лъскави панделки и рисунки на любимите им анимационни герои или цветенца,сърчица-какво ли не.Същото се случва и с надутите и кичозно окрасени хора,които са получили дозата си хелий,който е иначе от компресор.В реалния живот има едни такива бедни душици,които се вживяват в ролята си на изповедници и видиш ли съветници.Тоест напомпват те с излишни съвети,гъделичкат егото ти и подронват чуджата (макар и градивна) критика,за да се почустваш свободен и да полетиш.След като са ударили кокетните си муцунки в тавана на нормалното съществуване,продължават да порят небесата .Да,но там налягането се увеличава.Сигурно оттам иде и приказката "Въздух под налягане" като олицетворение на безтегловността на човешката, празна такава, натура.Докато малките дечица шарят светогледа си с онези красиви балончета,публиката на нашите герои стои и гледа.Дори бетониният взор на една стена би бил по-заинтригуващ.Кифлата без пълнеж можем да опишем по следния начин:

1.Пухкава повърхност и мирис на ванилия

2.Куха вътрешност

3.Без пълнеж

4.В пликче

5.Любимка на всички поколения

6.Употребява се рано сутрин или по всяко време

7.Пасва си добре с боза или айран

За да съм по-детайлна ще поясна по-горе описаните позиции като реалистична гледка,за да просветне аджеба де й е пълнежът:

1.Блондика с пресована коса и мирис на уж скъп парфюм
2.Кухата вътрешност е напълно реална и не виждам защо да я пояснявам
3.Без пълнеж-тук пояснявам-душевност -0;характер-0;чувственост-0;нравственос-0;осъзнаване-0;всички параметри са минимизирани и минусови
4.Парцалки с или без ясен произход
5.Любимка на всички поколения-повече от ясно
6.Употребява се по-скоро по всяко време
7.Пасва си добре с всичко,зависи от цената

Остава да спомена и за срока на годност.Променлив е.Тяло вече можеш да си купиш ,но върешност не.Трябва да се възползваш от дадената ти по рождение ,стига да знаеш как.Намират се Изповедници,които могат да ти посачат няколко начина,но дали ще ги приложиш както трябва-не се знае....поради липсата на усещане,дори и за вътрешна пълнота.Кифлите без пълнеж обаче са верни кучета.Вярват безусловно на Изповедника си ,че дори могат да загубят и обвивиките си ,следвайки инструкциите му/й.Така че като давате съвети мили хора,първо ги изпробвайте върху себе си.За да не се стига до следващата Фаза 3.

3.Да ги спукаш.Балоните се пукат с остри предмети или нещо с ръбче.Дечицата са невнимателни поради крехката си възраст и често се случва да закачат балончето си на нещо остро и то да се спука.Кифлите без пълнеж обаче са плоска основа ,а ръбовете идват откъм Изповедника.Бидейки наливана със съвети и похранващи вещества за собственото й самочусвтие тя достига върховете,където е остро,стръмно и коварно за нейната мека и плоска повърхност.Идва моментът на спукване-тогава и изповедниците мълчат,защото са знаели че стигайки там горе една от алтернативите е падане от високо.Да.И тогава боли,но кифлите без пълнеж нараняват единствено пликчето и части от пухкавостта си,вътрешно няма какво....А когато изповедникът мило й прошепне "няма нищо,случва се на всеки" -сам съжалява за собствения си провал.В този ред на мисли-ей ,вие изповедници/които са хора,живи и мотащи се измежду нас,част от тълпата са/ отново помислете преди да експериментирате с поредната кифла.

4.Да изсмучеш хелия и да се сцепиш от смях.Повече от показателно е какво се случва в този етап.Всички освен кифлата се смеят.Тя си остава и без хелий,и без балон, и без изповедник,но все още си е кифла и може би това я спасява в мислите й /ако има такива,но има...поне мисли как да се представи на следващия панаир/.


Изводите или последствията от подобен тип жалко съществуване могат да са няколко.Искам да подчертая ,че не виня лирическата ми героиня-кифлата,за туй щото е безпълнежна.Порицавам типът хора изповедници,които лишават кифлите от полагащия им се мармалад или боровинково сладко.Тоест всеки един човек,който дава съвет на приятел е опасен -защото или не ти казва истината или омотава всичко така,че да не се знае кое е истинското.Точен пример: имаш пъпки и лицето ти е ужасно,но приятелката ти ти казва "Изглеждаш чудесно ,никви пъпки нямаш".И ти си мека като пластелин и нейната приложна манипулация те прави вярваща в думите й.Така пълнежът го няма,а изповедникът е доволен от заблудата ти.В такива случаи сме толкова слаби ,безхарактерни и невиждащи,че сме способни да строшим всички огледала в дома си,защото те не показват това ,което казва твоя изповедник.Такива хора са за линчуване.Кифлата без пълнеж обаче има шанс да се превърне в кроасан или козунак,стига да бъде забелязана,сдрусана ,дори сдъвкана и изплюта от човек с реално мислене и логично поведение.


Надявам се че никога няма да загубите пълнежа си мили момичета и няма да позволите да ви се смеят със собствения ви хелий.






®all rights reserved



24.3.09

За приятелка


Тя си знае...усмивка и сила на мечтите й .Ние сме с тебе Фифче.

Къде е точно Рая?
Раят е в главта ми,
раят е в мислите ми,
раят е във въобръжението ми,
раят е Усещане. Раят е в мене.
Раят съм Аз. ...
достижим, но далечен;
мечтан, а стряска...;
божествен..и земен..;
логичен, но въображаем..;
подреден наглед..,
а объркващ.
Обратното на Ад.
Опаката страна на болката...
Лицето на монетата..
Синонимът на блаженство..
..на НАД. над над над...
среми се!
искай!
цени!
много. мечтай...
за Рая!
само това е Начина!
Вяра Киркова



23.3.09

Благодаря Иволинка :)

Благодаряяяяя :) И аз си имам наградки.Чест е за мен да ги получа от Иволинка .Трогната съм и ще си окрася блога с удоволствие с тези две наградки :)

В тази връзка ,а и не само искам да отбележа нещо.Незнам дали вие сте го забелязали ,но аз следя развитието на нещо ,което спокойно мога да нарека "Приятната компания".Ден след ден се превръщаме в групичка и то много приятна за четене и коментиране.Всички сме включени разбира се: Нези,Бубка,Марги ,Тони и Иволинка.

Тези,които ни коментират и нямат блогове:Роси и Devilkin ги приканвам да се заразят от нас и да си направят блогчета.С радост ще ги посещаваме.Мисля,че не греша като изразявам общо мнение.

Усмивки за всички :)



3 в 1

Добро утро :)


Макар да вали ,макар да започнахме с малко нацупено утро ,вярвам че ще бъде един страхотен ден.Няма да се отклонявам много в размисли и отклонения.Преминавам към празниците,новините и наградите :) Тъй като празникът е един,новината една и е първи ден от седмицата ще дам 3 награди за всеки повод.Последната ,но не по значение ще бъде моята преценка за най-добър блог измежду тези ,които посещавам.

1.Днес имаме празник с Васе,както на всеки 23-ти :) 1 година и 5 месеца.Обичам те :)

Давам наградка за приятелство,съпричастност,изтърпяване на неспирното ми мрънкане,за страхотен блог,за зарибяване по скрапбукинга на :


Nezi

Заповядай Фифче :) Обичкам си те :)


2.Получих оценка Отличен от ИК Персей.Ако това не ви говори нищо ще обясня:
Детската ми мечта на поет милее да имам издадена стихосбирка.Ами първите стъпки са налице.ИК Персей всъщност е една от най-популярните издателски къщи за лирика ,предимно любовна.Благодаря им за високата оценка на моите стихове и за шанса ,който ми дават :) Специални Благодарности на Управителя на ИК Персей-Пламен Тотев.

По този повод ще дам награда за най-креативен Блог. Наградата отива при:

Тони

Заповядай Тони :)Продължавай все в този дух-напред и нагоре.Пожелавам ти неспирна творческа муза и много усмивки :)


3.Като за начало на новата седмица и за бъдещи успехи във всички начинания ще дам наградата за най-добър Блог ,според моята преценка,на :

Бубка

Бубе избрах теб по няколко причини:
1.Името на блога-винаги ме усмихва
2.Познавам настроенията ти по аватара и "дрехата" на блога ти.
3.Искрена си и не ти пука,че някой ще чете и примерно няма да му хареса.
4.Ти си истинска жена-наградила съм те затова отдавна :)
5.Усмихваш ме и умееш да пишеш :)

Заповядай мила :) Целувки :)


Дано съм успяла да ви дам хубаво начало на седмицата :)
Относно наградите-знайте,че можете да ги предавате на когото си пожелаете :)

®all rights reserved

22.3.09

Spring all around

Today I have pretty much free time.And a muse.Finally opened Irene's kits were my helpers.I made two cards and the theme is Spring :) I will include them in my new project :"Spring all around".





For the first above I made my own backgroung paper.First I created in Photoshop using stamps and Gradient tool.Put the text too.After that I took a relief paper 250 grams and printed it.I think that it's pretty good for my "green steps" in craftin'.The frames,the sphere and the flower are from Irene's easter yellow kit.The grass is from my easter decoration for my home lol.I like most the backside of the card.It's really spring emotion :)Sorry for the pictures (bad quality) but I made it now and the light is not so good.An in fact I have some troubles with taking pictures of my cards.May be I should look for special settings on my camera.I promise to improve the qualite of the pictures because now I myself can't see all the details of the cards.Really sorry for this.



The second above I made with a blue paper with small cells on it.Here you can't see them,but I have it in my hands :).The other embelishments are from Irene's handmade blue kit.I also decorate the buterflies with glitering glue.The text is made with ink marker.The small shining flower in front the text is from Irene's kit.I love this card.



®all rights reserved

За светлината...


Светлината на утрешния ден е една възможно-невъзможна реалност,с която заспиваме,но незнаем дали ще се събудим.Марги и Бубка са чели мои мнения на тази тема на едно друго място.Тъй като не желая да отговарям там с крайната си позиция ще го направя тук.

Две Кралства-Един Крал

2005

Слънчеви лъчи порят девствените облаци,покварени събуждат се младите листа.Отровена капе сутрешната роса.Вятърът окован е във величествена ,безизходна клетка.Малките животинки треперят под ударите на деня.От другия край е нощта!Облаци,птици,листенца и човешки сърца са обединени в едно -всички те дишат спокойно под воала на съня.
В ъгъла на нощното кралство две бедни души разговарят.Не се виждат очи ,не се усещат тела,не туптят и сърца-чуват се само гласове.
-Казват ,че е страшно да се събудиш в страната на Слънцето.Там има светлина.Светлина,която те заслепява,стопява силите ти ,замрежва погледа ти ,влиза в теб ,обсебва душата ти ,сковава в блестящ лед сърцето ти.Прониква в теб и ти се събуждаш... започва деня ...и няма спасение...той краде с пълни шепи от теб ,изсушава живеца ти,завладява всяко тъмно ъгълче от теб...изтръгва от теб съня...тихичко ти нашепва:"Забрави за съня -него вече го няма!"...Толкова ме е страх...
-Чух ,че някъде там ,в кралството на светлината се е родило дете ,заченато от греша на Ноща и Деня ,захранено със светлина и родено в топлите ръце на Ноща.Дълго време ,в полунощ,Денят и Нощта се събирали ,за да вземат решение как да скрият греха си от света,как да го унищожат...Отрочето било положено под закрилата на една сляпа светулка.Светлина и тъмнина в едно.Детето растяло с бързината на вятъра,поемало от живота с пълни шепи и...сънувало без да заспива.Казват,че това Дете ще ни спаси...
-Светлината в тъмния ъгъл...коя е тя?-питала Нощта сенките и дълбините си -изгасете я!
-Аз съм сляпата светулка Ваше Величество.Вие ме създадохте,нима не помните?!
-Защо нарушаваш тъмнината бедно създание?!
-Нося послание за Вас от Детето!
-Изгасете я!Убийте светлината в нея!-крещеше Нощта.
-Какъв е смисълът от това Повелитеко на мрака?!Аз не я виждам!
Тогава в черното небе се разнесоха златисти лъчи,облаците потръпнаха прободени от парещи вълни,листенцата трепереха от нежна прегръдка,черната роза отрони чиста капчица роса,бедните душици в тъмния ъгъл потънаха в дълбок сън!
-Но я усещаш вътре в себе си!-каза Детето.
*by me

®all rights reserved

21.3.09

Цветно мислене

Добро утро!Ясно е ,че ми е още недоразсънено,но тези две мои творения по-долу си чакат реда като чернова от доста дълго време.Реших че е дошъл техния час!
Това са два мои колажа ,които направих на примависта мислейки си за човешкото поведение.Не си падам психолого-философ,просто понякога има типажи хора ,които бодат мозъчните ми клетки или с нелогичността на поведението си или с неясно изразената си личност,които в моите очи са все в гамата на замъгленето.Blur ефект!И може би е точно така.Понякога се чудя за много странни неща от сорта на вечния въпрос как сме произлезли.Скоро стигнах до собствена теория ,която наподобява фантастична проза с елементи на комедия.Няма как да я интерпретирам дословно,защото дори поетите не помнят какво са казали в минал момент,камо ли аз :) Но все пак насоката си я спомням:Ами ако сме просто един експеримент на по-висша раса или дори не раса,а нещо там над нас?Това там нещо определено го има.Не искам да звуча като еретичка-вярвам в Бог (не се оправдавам),но някак си ми е понятно онова със създаването на света.И двата варианта-библейския и онзи с маймуните- пораждат у мен въпроса за самото начало.Тоест си мисля,че това не са началните ни стъпки като свят.Представям си планетата ни като разорана нива,готова са посев.И някой (въпросът е кой) е посял първото стръкче.Но тук идва на по-преден план питанката/по-скоро моя чуденка/ от къде е дошла самата нива?Никога няма да знам отговорите на тези въпроси,но нищо не ми пречи да си ги задавам и да размишлявам над евентуални мои си,лични хипотези.Революцията на човека също ми е интересна.Определям я като градация на музикален тон.Защо ли? Ами преди години сме били не толкова фалшиви както сега.И ако онова там горе е доволно от експеримента си ,то това ме навява на мисълта,че този опит върви към края си.Защото ни е втълпено,че всяко начало има своя край.Сигурна съм на 99% ,че има и други живи същества с интелект,визия и доста по-голям светоглед от нас,но ми е чудно защо не искат да контактуват с нас и ни оставят да си газим в собственото блато?!И защо наричаме явления неблизки до човешкото поведение-паранормални?!Може би за нас са непознати ,но явно има хора които ги притежават и предизвикват.И ако един човек е чип от цялата система на по-висшата цялост наречена свят,то този чип подлежи на промяна,поправка и в крайна сметка на рециклиране.Тук визирам тънката граница между създаването и самоунощожението.И тя се крие в явлението експлоатация.Много прост пример,за да придам истиност на хипотезата си-ако един уред (ютия да речем) биде използван години на ред ,поправян и доизползван,в крайна сметка се разваля ,биде изхвърлен и заменен с друг.От тук идва и връзката с раждането и смъртта-утопична представа внасям,но определено има логика.След като сме опит и подлежим на у/о/съвършенстване може би се раждаме ,за да прогресираме -но имаме повредена част в чипа си и умираме,следващото раждане е с цел да замести лошата стока с по-добра.Но тук от лабораторията не са обърнали внимание на грешката,която допускат като не включват в развитието на "опитните си мишки" влиянието на околното ,което са създали като негова среда за живот и развитие.И според мен именно обстоятелствата бъркат цялата система и нарушават цикличността й.
Мда...ето такива мисли ми идват на ум ,когато се взирам в тези два мои колажа.Би ми било интересно да прочета и вашите размисли ,породени от колажите.Благодаря за което!


®all rights reserved

За Лека нощ :)

За Лека нощ


/за Нези и Бубка/


Побутвайте звездите нощем


ходете като птици без криле


Докосвайте луната денем


пейте без глас,но със сърце.


Полъхът на нощта уловете


вдъхнете блаженно без дъх


Качетe се на онази каляска -двете


Лека нощ-потънали в звезден мъх






®all rights reserved

Първа Пролет!

Честита астрономическа пролет на всички!




Дете на пролетта съм и се вдъхновявам от бавните й,макар и снежни ,стъпки.


Нещо мое за Добре дошла :)



Безцветен ден
Черна дълга нощ ..самотна
няма те..душата е сиротна.
Блещука нейде сянка в тъмнината
звезди трептят,сноват там нейде телата
Уморена,сива и зла завръщам се сега
няма те...няма да съм цветна пак.
Тъмно е,има само пепел в този мрак
нямате ...няма да съм цветна пак.
Слънце виждах в твоите очи
макар и банално да звучи
камбанки ми пееха денем
пеперудки ме галеха нощем.
Усмивка имах за кратко
заспивах нощи две,тъй сладко.
Сега е тъмно пак
няма те...няма да съм цветна пак.
Денем бродя по увехнали цветя
нощем полагам глава и не спя.
Събуждам се и тръгвам пак
бутам се в онзи толкова познат мрак.
И днес те няма,пореден самотен час
няма те...и няма да съм цветна без тебе аз!




®all rights reserved

20.3.09

2000 visitors and the awards :)

Днес е ден за награди и усмивки.Преди всичко:Честит Петък на всички.Пожелавам да бъде усмихнат,слънчев,а на себе си желая да бъде доходоносен!

Днес имам 2000 посещения/след като сложих нов брояч/ и мисля да зарадвам някои от редовните посетители на блога ми с наградки :)Не е нищо кой знае какво ,просто blog awards :)По-долу ще видите ,тези които номинирам да ги получат.Ще видите и самите наградки .Моля да я предадете на 7 ваши посетители/последователи :)Благодаря Ви!


Today I reached 2000 hits from my new counter.Because of this I decided to give an award to the regular visitors of my blog.It's nothing huge,just blog award.Below you'll see who I nominated to receive the award.Please give this blog award to 7 of your visitors/followers :)Thank you :)


Наградата за посещения/Visitor's blog award



Номинирам/I nominate:



1.Neizi
2.
Bubka
3.
Ivolina
4.
Тони
5.
Stacey
6.
Susan
7.
Margo

Благодаря Ви,че сте отделили от ценното си време,за да посетите блога ми :)
Thanks for visiting my blog :)
Не забравяйте да сложите наградката на странична лента във вашия блог и да я предадете на 7 човека:)
Please don't forget to show your blog award on your blog's sidebar and to give it to 7 people :)

Давам и една специална награда за коментари :)
Това е награда за две дами ,без които кафето и приказките не са толкова сладки :) Наградата за коментари в моя блог отива при :
1.
Neizi
2.
Bubka




Благодаря ви шушонки.Целувам ви и двечките :)

*For my english speaking friends:
I gave a special blog awards for comments to Neizi and Bubka.

Следващата награда за най-добър блог ще дам на 23.03.2009.Специален за мен ден :)

*I will give my next blog award on 23.03.2009 since this is a special day for me.

Усмихнат ден на всички :)

*Smily Friday girls :)





®all rights reserved

17.3.09

Питанка!?

Имам кракта питанка към две дами,които виждам са се присъединили към последователите ми.Благодаря за което,но моля поне се представите,защото доколкото виждам нямате блогове или не сте ги посочили.

Това се отнася за дамите:

Iliana и Daniela Dimova

Наистина ще въм Ви много благодарна,ако се представите.Дори и като анонимен да пишете ,пак ще ми е от полза.

Ако се чудите защо изисквам това:ами много простичко-все пак това е моят си блог и искам да знам какви хора се интересуват от това,какво съдържа моето кътче.

Благодаря Ви :)





16.3.09

Евала и купа ягоди!

16-ти март освен Понеделник се оказа и ден за риалитита.Гледайки Music Idol и нагъвайки огромни ,мутирали и хрупкащи като морков ягоди, се натъкнах на толкова тиражираните реклами.Преди време ,преди да намеря призванието си относно уеб дизайна,обожавах да гледам реклами и да си създавам собствена концепция за значението им.Сега са нетърпимо на често и някак дразнят сетивата и окото ми.Превключих на Nova.И какво да видя-Аня Пенчева и щерка се поклащат помпозно по червеното килимче ,тътрейки се пред портите на Vip Brother 3 и уж не обръщайки внимание на дъжда ,и даряващи лъскаво-изкуствени усмивки на феновете и дебнещите папараци.Реших да гледам паралелно.Взе че ми стана и интересно.Сбирката за Вип-а буди доста интересни предположения за развитието на този сезон.Поздравления за селекцията.И така до 7-я съквартирант ,който не се знаеше кой е,но инатливите му прояви тип магаре на лед се превърнаха в добре скълъпена кулминация!Емил Кошлуков и Тодор Славков!Дали да се чудя и мая или да поздравя продуцентите за избора и затова,че на 99% са предвкусили бомбата със закъснител.И така се заинатихме ефирно,та чак до края.Започнаха уговорките,или сценката (не съм сигурна).Преди това обаче замалко да се прехвърля към симпатизантите на Кошлуков и то заради следната фраза,която ми направи много голямо ,че и добро впечатление:"Благотворителността е като химическото чистене-вадим някакви пари ,за да си купим чистта съвест".Евала!И ръбам ягодки в очакване на развръзката.Ще влезне,няма да влезне->Влизай!Не се сдържам и цъкам на Бтв->там бате Бойко пъчи генералската си особа в достолепна стойка,преметнал крак връз крак и обяснява неспирно как Сергейчо ще си ходи за ръчичка с Ахмед Доган.Минавам набърже и дори не чакам да чуя певачите.По Нова се продължава с тирадата от време оно,навлезли са в дискусия за вицовете и затворите.Незнаех ,че Кошлуков е прекарал 3 години в затвора,после се оказа че и Славков.Това ме изуми,имайки в предвид славният си дядо.Не съм дете на Татовия режим и не искам да бъда.Поназнайвам нещичко от учебниците по история,но не ми се нрави това да ми се напомня в моменти на блаженна почивка и хрускавите,пълни с пестициди,но големи и сочни ягоди!
Предаванията приключиха с анонс за обещаващо продължение.Изгониха рокерчето ,а макетата доминраха-евала,верно пеят!Кошлуков се скри,а бате Ники с новата си неплондерска визия и прическа тип петел преминал на нощна проверка през кокошкарника ни остави да "тръпнем" в очакване на развръзката.През цялото време на онези ми ти соц недомлъвки и словесен двубой между камера и изповедалня ,водещият не пропускаше да ни информира,че видите ли това никак не биде нагласено...очевидно!
Изръфах си ягодите.Позамислих се само за минута и не ми хареса идеята за продълженията.Ако се намери и някой да обясни на мен и простоватичката аудитория,не преминала през онзи режим,защо трябва да ни се развалят моментите ,в които искаме да се посмеем или насладим на хубава песен.....евала нему.
Мислех да пропусна фактите около Виктория-момичето ослепяло от ръката на не кой да е ,а барабанистът ан Пиф и Сленг!Но няма!Евала на продуцентите за внасянето на яснота (макар да буиде разделена на 50% съпричастност и 50% реклама).Не пожелавам нищо лошо на този човек,защото повече от това незнам на къде.Изрод!
Останаха няколко едрозърнести ,червеникави и сочни ягодки и шоуто на Слави.Евала!