3.6.09

Лека нощ дечица :)


Не съм пропуснала 01.06.2009!Денят на Детето!Тц.
Мама още ми го честити,а и аз на хората около мен.Няма по-ценно от това да успееш да запазиш някоя скътана ,слънчева част в себе си за детето,което ти се иска да бъдеш поне за момент :)

Приказка за лека нощ
Шели, 9 г., София 2006-10-25


Когато нощем ветреца повее и и духне леко листата започва да става тиха и тъмна земята.
Не щеш ли тогава щуреца запява и тихичко ти припява лека нощ! Звездите в кръг се нареждат като войници в строй се подреждат и о, лека нощ ти казват, oтново ти лягаш, заспиваш и всичко готово. Дали ноща ще е толкова сияйна ако го нямаше този повей, този нощен вой на койотите в далечината. Дали щеше да притежава този хубав блясък без нощната песен която наближава? Чуй заслушай се, нощния въздух отново напява, опитай се да го чувеш каква песен напява! Дочуй ноща и тя има свой глас-глас който те кара да се унесеш в безброй мисли и картини преплитащи се в главата ти като сън... Чуй... Чуй дъхът на липата и нощта сама ще ти подскаже и най-вероятно ще ти докаже колко е чудесно да заспиваш! Можеш с часове да почиваш в един сън... А какъв е този блясък?Това е сънят! Сутринта когато се събудиш и добре се разсъниш намери малката книжка и прочети отново и отново всичко за нощта и готово! Но сега заспи... Дали още мога да ти разказвам не знам. Нека не бъда уж толкова прям! Нека зората изгрява по-бързо защо то още толкова неща имат да стават! Но тепърва звездите изгряват. Колко още време ще чакаме? До тогава ще поспим... Ще почакаме. Това е. Почти. Но дали мога още да ти кажа че сънят ще бъде ценен? Ще кажа и ще ти покажа. Нощем погледни сянката на пътя през прозореца и и ще разбереш че в ноща всичко ще събереш: щастието, тъгата, радостта и болката! Те отново ще минат като тих много тих монотонен звук от струна. Ще прозвучат и проехтят като далечният повей минаващ покрай тъжната Луна светеща и омайна като нощта. Не стига. Не мога повече да говоря. Остави. Това за утре вечер. Заспи и самата нощ ще ти покаже колко ще е хубаво утре в слънчевото утро.



6 коментара:

Dimana каза...

Хубава приказка :) Толкова отпускаща и спокойна, колкото може да бъде само детския свят! Обичам приказки!!!

Христина Чопарова каза...

На 9 и аз обичах приказки за лека нощ :)
А като гледам тоя сериозен Адам Сандлър, все повече се убеждавам, че да си останеш дете и след 30, не е толкова лоша идея... стига да не прекаляваш с инфантилността :D

Христина Чопарова каза...

( а, да - 'смиФки и чмочки за теб, Лилко!) :))

Златина каза...

"Заспи и самата нощ ще ти покаже колко ще е хубаво утре в слънчевото утро." - много хубава приказка! Благодаря! :)

september-silvia каза...

Лили,във всеки от нас живее детето,на колкоjf и години да станем,всеки от нас би желал да му бъде разказана приказка,толкова е романтично да облегнеш глава на рамото му и той да ти нашепва тази хубава приказка:)

Lil каза...

Благодаря на всички-усмихнахте ме много :)
Златина добре дошла :)
Хубава вечер на всички :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)