14.1.09

Един различен протест


Протестът мили мои протестиращи има своето приложение и ефективни резултати ,когато не се случва в нашата държава!Не че ни е забранено да протестираме,само на полицаите май им беше,но и те си намериха начини, с които показаха мафиотските си мутри и ни накараха да си мислим,че са недоволни,а те просто пушиха,поливаха никотина с вода (едва ли е с цел отмиване на вредните вещества в белите дробове) и май си връзваха обувките!И?!Няма продължение,освен ако някой не е пострадал,защото е участвал в синдрома на стадото!
Протест срещу случващото се в Студентски град!Съгласна!Но защо след дъжд качулка!Това няма да накара ,така или иначе изродялата new genaration да си извади положителна и нравоучителна поука!Това няма да спре алкохолните изпарения да се реят във въздуха на всяко едно студентско общежитие!Това няма да спре видимите следи от мутиралите им съзнания.
Днес,утре и вдругиден масовка пред Народното събрание с апел по радиата "Депутатите да не приближават протестиращите на повече от половин метър,за да не ги дразнят".Съвсем спокойно можехме да пропищим " Не хранете депутатите".Скована София-от поледица и трафик.Но протест има.Дотук добре.Предполага се ,че ще се развие според обикновената задушевна обстановка.Миризлив газ,рабутани хорица,някои от които дори незнаят защо са там,но те Протестират!
Прекъсване за новина от радиото:
Ха сега-пак сме номер 1! Изобретатели бре.Спасиха Народното събрание!Г-жа заместник кметицата издала набърже заповед за прекратяване на протеста,защото бил незаконен.Защо ли ?!Подадена била заплаха за бомба по телефона!Юбреее...колко удобно!Малко по-късно се пръква допълнителна информация,че измежду протестя нейде било открито самоделно взривно устройство!
Та идеше реч за протестите!
Аз протестирам също ,но срещу нас самите,които сме самоизедници и играта "прее**и другарче" описва цялото ни съществуване.Превърнали сме в животни ,но без инстинкти.Способни само да искат ,да домогват,да грабят-да са агресивни,пошли и бездушни!Протестирам срещу масовото безхаберие и незаинтересованост!
Протестирам срещу мълчанието и търпението.Протестирам срещу принципа на дупедавци,който прилагаме във външната си политика.
Протестирам срещу клоаката,в която сме се превърнали ,но не в Turkish toalet -както ни изтипосаха на входа на ЕС в Брюксел,а наша си Българска!Дори и патент можем да си извадим.
Протестирам срещу Госпожата,която е подала искане за разрушаване на рампата за инавалиди на момиченцето ,което е лазело 3 етажа,47 стъпала ,за да се прибере от училище!
Протестирам срещу масовата манипулация на работна ръка и даването на заплати като късче изсъхнал и плесенясал хляб подвърхлено на уличен пес.
Протестирам срещу безочливостта на управляващите да излязат пред народа си и да поемат отговорност за това,в което ни превърнаха.
Протестирам срещу това да има бездомни,гладни и просещи хора.
Протестирам срещу уличните песове,от които ме е страх и които се разходжат в парка сред децата от нашия квартал.
Протестирам срещу това да се действа,когато вече има неминуеми ,страшни и болезнени последствия!
Протестирам срещу озлобеността,овчедушието,коварството.
Протестирам срещу факта,че трябва да сме във война по време на мир за да живеем и да се развиваме свободно!
Протест срещу нас самите никой не може да си сътвори.Аз мога-ето на направих го-макар и в блога ми,макар и виртуално-без да викам,да хвърлям камъни или да развявам Българското знаме с мръсни ръце.
Някой не може ли да осъзнае,че няма смисъл да клеветим и позорим все повече и повече държавата си?!Тя е достатъчно изкаляна,мръсна и низгверната!От самите нас!


Хайде сега нека масовката по жълтите павета да продължи!




3 коментара:

Neizi_ss каза...

Здравей! - отново .... нито дума не бих добавила към написаното - просто бих се подписала ... и аз не бих могла да го кажа по-добре :) и аз протестирам срещу бездушието, срещу инерцията, срещу безочието ... срещу мълчанието, дори срещу говоренето ---щото или не е на точното място, или не е в точното време или не е по точният начин ...

Lil каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Lil каза...

Благодаря за приятното шашкане!
В комплект с другата новина ме докарахте до неадекватност!Но все пак олеква от хубави новини.Ей това е животът-нищо не се случва толкова дълго време и изведнъж за 2 минутки каруцата се обръща,за добро Слава Богу!
Ще се отшашкам скоро де,ама ми трябва малко време.
Благодаря още веднъж!
Усмивки :)

п.с.самоизтрих се,'щото имах правописни грешки,които ми грозяха благодарственото изказване!

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)