15.4.09

Късата клечка....

Седя си на биричка и цигара и интернет за почивка.Давам едно ухо на изкривената представа за Български елит и си мисля,за хората за които би ми станало жал.Те не са куци,слепи,болни или сакати.Напротив.



Мисля си и се тормозя с въпроса за онези изтеглили "късата клечка" в живота си.Не им върви,негативни са ,не могат да се спасят от пошлостта на собствената си простота и попадат в плен на изопачено лицемерие.Съжалението е единствената им по-дълга сламка.Но то е чуждо.Те нямат нищо,а искат и претендират за всичко,дори без да знаят в какво се измерва това.Дори шепа бонбонки могат да са всичко...но като не умееш да ги претеглиш ги мяташ в кошчето.А те са спасителните...жалко.Поредният пропуснат шанс и още по-къса клечка.



Един такъв човек може да бъде и щастлив,само че от заблудената илюзия за това какво е щастие.Но все пак би могъл,в собствената си кутийка.Без капак,само със стени-няма небе,няма люляци.Тотален далтонизъм на усещанията.



Един такъв човек може да крещи как щастието му клокочи като гейзер и в същото време около него да е сухо.Но той /тя е щастлив/а.Това буди в мен съжаление към липсата на трезвеност на прозорливостта и зацапването на реалното виждане.Сякъш някой мие прозорците им с кален парцал и полира със сажди.Негативно е ,дори повече.



Един такъв човек дори е горд със себе си.Без да подозира за варианта,че отстрани е жалка картинка.



Един такъв човек може и да дари живот.



И ако този следващ живот бъде същият...няма да имам сили да го съжаля.



А всичко може да се оцвети ...стига да поискаме.





8 коментара:

Aquawoman каза...

Бубка, не мисли, че са горди със себе си ;) По-скоро афишират самочувствие, за да оцелеят .
Но...фалшът винаги е много прозрачен :)

Leucanthemum vulgare ;))) ... каза...

Никой не би могъл да е толкова сигурен в правотата на гледната си точка, че да се опитва да я налага като правилна на останалите ...
Усмихнахте ме за лека нощ ...
Сънувайте дъга :)))

Lil каза...

Добро утро!И да афишират ,пак са горди и същевременно жалки.Ама няма да ги съжалявам вече този тип хорица.
Усмивки и цунки Бубче :)

Aquawoman каза...

Права си, че не са за съжаление :)
Цунки и на теб, Бубка. Аз малко със закъснение днес, ама който не си ляга на време и гледа до 3.00 филми, обикновено се успива :)

Lil каза...

Хе-хе Бубче,на теб ти е позволено да се наспинкаш добре,за да не кривееш на сутринта.
Всъщност те са за съжаление,но няма да получат и капка от моето вече.
Усмихнат ден Бубе {}

Dimana каза...

Хубаво си го казала! Лесно е да сме щастливи, но не всеки иска да бъде :)))

Lil каза...

Тези ,които не искат -според мен се страхуват да бъдат щастливи ,защото им се струва временно :) Но дори и да е си заслужава да си в лилаво :)
Смифки :)

Анонимен каза...

ъъъъмммм ... осъзнавам, че малко късно идва въпросът ми, миналата година по това време бях на друго място, ама ... абе, хубавице, що в почивката си мислиш за такива тежки неща?
И още нещо, може би е оффтопик - колко много обичам пейки, ако знаеш ... тази ме грабна немедлено, тотално и безвъзвратно!

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)