21.1.10

1 second




Никога не съм се замисляла колко време отделяме за действията си ,онези малките.Да издишаме,да преглътнем,да погледнем встрани,да усетим и още милиони малко стъпчици,които ни водят към лелеяното съвършенство.Днес обаче се замислих,преборих...

Необходима ни е 1 секунда:



За да кажем 'Благодаря'

За да се усмихнем
За да направим стъпка напред
За да затворим очи
За да погледнем напред

За да се замислим

За да вдишаме живот

За да закъснеем

За да пропуснем

За да излъжем

За да повярваме

За да се роди нова мечта

За да сгрешим

За да променим
За да видим изгрева
За да сънуваме
За да си пожелаем
За да живеем...


И още толкова много ,все емоции,все допълнения към нещо голямо,все наши лични мигове,все неща ,за които не ни остава време,все секунди ,които не сме дооценили.Толкова малка,наглед незначима е тази една секунда.Но не бива да я пропускаме-тя ще ни подмине-за 1 секунда!
Постоянно се гърчим в липсата на време,стенем от тик-такането на часовника,следим секундите..забравяме тази важна 1 секунда,в която на милиони места,с милиони хора,с милиони души ,с милино очи се случва нещо важно,голямо и значимо.Запомнящо се!Понякога е последната секунда,но пак е една.Колко лесно е да я стъпчем и да я умножим по хилядите си други занимания.Да сме заети за нея.Дори и да не я считаме за време.А тя е.Хубава е.Мъничка,носеща голяма отговорност на плещите си.


Аз ще използвам пълноцено всяка 1 секунда.А вие?


И не, нямате 60 секунди, а само 1!


Желая ви топла и значима нощ :)

8 коментара:

Dani каза...

Благодаря, Лили, наистина ни трябва безкрайно малко време за всички тези неща , които взети заедно са живота ни :))Топла и хубава вечер :))

september-silvia каза...

Благодаря ти за хубавия постинг!Аз ти желая от сърце хубаво утро с много усмивки и настроение!Животът ни е изпълнен с малки и незначими неща на пръв поглед,но те са същината на нашето ежедневие,т.е.малките удоволствия от това което описваш,които много обичам,първото кафе,слушането на хубава музика с която винаги започвам деня и т.н.,бъди щастлива Лили днес и всеки ден,целувки от мен!

Ирония Идиотова каза...

Мдам, една секунда е напълно достатъчна за сума ти неща. Вчера го проумях явно и болезнено:)):)))
Обичкам те!:)

Omnia каза...

Само една, достатъчна за ето това- :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Прекрасен пост, бейб:))

أمل каза...

1 секунда ли имам? За 1 :-) точно!

Preor каза...

Дано всеки човек да се замисли и оцени всичко гореописано. Дано се усмихне и продължи към следващата секунда подарявайки на някой същото :-)
1 секунда...
Благодаря ти Лили -хубава седмица :-)

Lil каза...

Благодаря Ви!Имате навика да ме пращате в умиление с коментарите си.Хубаво е :)
Да ,нека мислим малко повече за тази секунда :)
Хубава вечер на всички.
1 моя секунда-цялата я споделям с вас!

Neizi_ss каза...

Една секунда ми бе нужна, за да усетя теб и същността ти ... преди година и ... една секунда за да си спомня лятото ... и кафето на верандата ... слънцето в очите ... и онази червена рокля на бели точки :) Една секунда е нужна, за да поемем глътка въздух и да оценим малките, красиви неща, които ни заобикалят ...и да спрем да се тормозим за глупости ... Една секунда, за да се отървем от дребнотемието :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)