3.3.10

Де е България?

Честит Празник Българи!


То хубаво си честитим,слагаме знамената на видно място,но някак си е нелепо.Прочетох статиите на MadWizard и Ondine и се замислих ,к'во празнуваме всъщност след като масово не е ясно какви събития са се случилии защо аджеба 3-ти Март е национален празник?!
Но не само това ми даде основания да се замисля  и да го напиша.Не обичам много да блогвам по случай еди кой си празник,или не по начин по който се очаква:тържествено,патриотично и със захлас.Но с нотка на яд -да.Уикендът беше страхотен,посетихме нови места и се наслаждавахме.Защо споделям това и каква е връзката с темата ли?Това е връзката:

Според родният ни оператор Globul тази табелка е бодната баш у Македония!Ай сиктир бе!Почувствах се ужасно потресена и някак омърсена!

Тази сутрин станах късно,почивам.Но още спяща смъкнах знамето от стената и го поставих на прозореца.Огледах се...позната гледка от миналата година.Нашето и още на една тераса,няма повече.А сградите са доста,многоетажни ,пълни с хора-Българи.И какво от това?
Изводът мили мои читатели и нечитатели е :
България е в сърцето!

5 коментара:

Владимир Кабрански каза...

Честит празник! Да, празниците са в нас.

Neizi_ss каза...

да .. България е в сърцето ...не е нужно с патос да реагираме всяка година .. няма нужда от пресилени емоции ...ЗАмислих се тия дни ... защо точно 3 март ..един приятел историк отдавна застъпва тезата за 6 септември ... а аз съм сислила дори и за дати от годините на създаване на българската държава, написването на българската азбука и т.н. ...дори Деня на независимостта ни - 22 септември е също достатъчно светла дата ... ако щеш и обяването на Априлското въстание ...

Dani каза...

Като се замисли човек има много светли дати в историята ни.
Не е важно коя ще е национален празник, а на този ден да го чувстваш в себе си и в мислите си да му отдадеш значимото.

MadWizard каза...

Честит празник!

Rossitca каза...

Честит празник (с малко закъснение), Лили! Миналата година ти писах по повод знамената.Тази година като го слагах се сетих пак за теб.
Права си за сърцето!

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)