11.2.12

Среднощна реторика


Защо да не се събудя и да зная къде съм.Защо да не съм точно там, където искам да бъда.Защо да не изпия желаното кафе с хората, които обичам.защо да не избягам.защо да не подскоча  и да полетя.защо да не се обадя посреднощ и да им кажа за пореден път колко ми липсват.
Защо да не плача.защо да не мога да бъда емоционална.защо да не съм луда.защо да не снимам.защо да не пиша.защо да не окрасявам живота си в краските на моят филтър.защо да не мажа по потните стъкла.защо да не гоня снежинките.защо да не се спъвам.защо да не искам да бъда пак дете.
Защо да не искам да стъпвам в пясъка.защо да не зарявам коси в слънчевата прегръдка.защо да не се сгушвам в него.защо да не бъда обичана.защо да не обичам.защо да не бъда неговата музика.защо да не бъде част от мен.защо да не потъвам в зелените му очи.
Защо да не мога да сбъдвам мечтите си.защо да не живея за нови.защо да не постигам целите си.защо да не следвам принципите си.защо да не бъда сериозна.защо да не бъда умна.защо да не бъда толерантна.защо да не бъда силна.
Защо да не обичам приятелите си.защо да не мога да им дам себе си.защо да не мога да се напия стях.защо да не мога да им се скарам.защо да не им пиша писма.защо да не ги изненадвам.защо да не им мрънкам. 
Реторика.
Аз съм и имам  всичко това.И още толкова.Благодаря! 
Никога не съм харесвала въпроса  „Защо”.Скоро посетих тоалетна, на чиято врата ( отвътре) беше написано „Why?” – на нивото на очите.
Не се замислих.Написах отговор на ум.С цикламен цвят.
Защо не?!

{source : internet} 

Защо да не бъдем точно такива, каквито желаем.Защо да не бъдем достатъчно силни да защитим себе си.Защо да не сме хора.
Защото...
/който желае , нека отговори/ 

4 коментара:

анонименблогер (ди-джей-тъпанар-барабанчик) каза...

Но защо точно "Защо не" :))

Lil каза...

Защото отрича нехаресвания от мен въпрос Защо :)

Neizi_ss каза...

Защо да не бъдем ...силни, умни и красиви?!???!!! Защото ...няма защото . Ние сме, ние можем да бъдем :)

Lil каза...

То този пост е малко анти-не , димек аз така и така съм си такава, защо ми пречите да бъда себе си.Нали знаеш, че няма нищо случайно или написано ей така ( с леки изключения).
Липсваха ми коментарите ти ( то мойте собствени също, ама се поправям) :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)