16.9.12

iСиктир


Започвам да затъпявам.Умишлено, преднамерено и с много голяма скорост. 
Не, не е поради английската скука или традицонните безинтересни дни и прочие.Те така или иначе са, бяха и предстоят и няма как да ми се размине ( не можа) да пропия чай с мляко и да се натъпча с шоколадови бисквитки.Ужасно е.Все едно съм на 100  и знам, че ще стана на 110.Това спокойствие е по-гадно и от сутрешния поридж.Отплеснах се.
Та, затъпявам технологично и отказвам да мръдна и една мини-нюню-микронна стъпка напред.Заглавието е повече от красноречиво.
Та, в този дух на жички, слушалки , машинки и прочие кабеларии , всъщност безкабелни умни кутийки- няма да стана Iuser.Не.Категорично, абсолютно и необратимо отказвам!

Омръзна ми да слушам/гледам/чета  за не знам и аз коя генерация, нано-нещо си и всичко това започващо с наглото I/АЗ .Азът мили ми инжинерчета и прочие developers въобще не би могъл да се побере дори и в най-мощната карта-памет.
Разбира се, че знам какво представлява всяка една от тези модерни играчки.Но не разбирам приложението им.Едното не замества другото, напротив – преповтарят се, смаляват се и се допълват.Нищо повече от дигитален екран и опции.Интернет можеш да хванеш и на веф бахти!(предполагам).
Ядосана съм на всички джвъчки . То не остана непромит мозък.
iphone-  не желая да си купя.въпреки всички крещящи реклами, предложения , бъндъли и бъргейни.майната му.ще си цъкам на морално стария лаптоп и ще използвам морално остарелия си телефон.
itunes – wtf?!  На кого по даволите му е хрумнало това.А да-> developers.Майната ви.Книжка с упътване за блондики да добавите.Да си актуализирате сайта и да обясните защо чарджите за уж безплатните си игри.Не съм ги използвала (never).Но чух/чувам/ще чуя.
ipad/ipod при това nano от не знам коя поред генерация.да, знам колко много искаме да бъдем близки с онези с антенките, но защо по дяволите да се окабеляваме и да се правим на високо-технологични роби, които всъщност търсят копчето за включване и изключване поне ден.бахтибахтибаси.
iCloud - е не, това вече ме довърши!
таблети.ноутбуци и други боклуци ги подминавам .те се самоотричат сами по себе си.ужасни са.къде отиде желанието за тракаща клавиатура и милия спомен за пишеща машина.а да, гости от миналото не искаме.сакън.smart телефоните ми са достатъчни.
преминаваме на E.явно откъм ай/нещо си сме изцедени откъм идеи.временно.
е-reader – ок, модерно е.компактно е.има глупавата опция да ни говори и ние да слушаме.като мислено си представяме, че това е любимата ни радиоточка от соца и чичкото зад антенката ни раказва приказка.глЮпости.оставам , остарявам и настоявам за ХАРТИЯ.какво ли беше това?!
Предполагам съществуват още „бойни снаражения” , за които „закърнялото” ми главица не подозира.
Представете си само.Свят без вербална комуникация.Без истински усмивки.Без усещането за близост на живо същество.Само метал, светлинки и тук-таме някоя не ъпдейтната антенка/жичка?!
iсиктир .
Те са като херпеси бе!
Аз ли?! 



Аз имам телефон със смотан тъч скрийн, който ме изнервя.Притежавам що годе сносен лаптоп , закупен заради необходимостта от мобилност. Т-о-ч-к-а.
Нямам mp3 плейър, нямам ай-сичките-там-идиотщини.Нямам четец.Нямам ноут бук.Нямам айфоун и прочие.
И?! 
Щастлива съм.


12 коментара:

deni4ero каза...

насече ги сите кат рицар, жено :) аз дори и лаптоп нямам(това го признавам с лек свян), а обикновен стационарен компютър за ужас на жената от магазина, която искаше да ми даде ... квото там се дава за лаптоп, за да се включи в нета :) Някога ще го науча :)

Анонимен каза...

Много,много,много яко беше ... Направо се разтапях докато го четях !! И аз съм против всички тези джаджи (не,че не използвам)! Но това за хартията е много правилно казано, защото колкото повече джаджи и iнещица излизат на пазара толкова повече новото поколение забравя истински ценните неща. А те са малко. Един сив следобед с книга в ръка,а не във фейсбука! Един слънчев следобед с приятели навън,а не в туитер!! Просто много,много,много вдъхновяваш ... :) Благодаря ти за този прекрасен блог!!

Hristina каза...

Иие, много искренно казано.Подкрепям.

anima каза...

Здравей,
Право в десятката! Споделям напълно!
Толкова се радвам да открия,че не само аз имам неприязъм към въпросните "джаджи".
Не смеех да го споделя открито,защото съм все пак на прага на средната възраст,а с такова отношение към " наните" бих си навлека само коментари от рода за преклонна възраст :)))
Благодаря !

Kайти каза...

Готино :))
Да добавя и фото-рамките и купищата снимки по компютрите. А колко по-мило е да разгръщаш някое албумче с ИСТИНСКИ хартиени снимки...

Ясмина каза...

много се смях, браво, велико заглавие!

Dimana каза...

Слънчо се е развихрила! ;)) Споделям, макар и с не точно този тон :Р

Lil каза...

Благодаря за подкрепата.
Онзи ден имах интересен разговор с англичанин, който разбира се няма никаква представа за моите анти-ай настроения.Ставаше дума колко назадничава ( подчертавам) е Англия що се отнася до оптичен интернет.И стана дума за i-нещицата.Неговият коментар много ми хареса " Да бе!Ние сме страната, която ги получава първа, но не знаем как да ги използваме".Показателно!

Neizi_ss каза...

и язе така - тилифоня за мене няма нужда от разните му там екстри - той все пак е за говорене ...ади от мене за мине и за СМС-и ...стига толкуз ..то джипиес ли не щещ и нам кво си още ....нотбука ни е подарък ...още не съм спечелила за латпот :)оти просто ми требе ...за нищо не заменям обаче книжките ..чета по всяко време на деня ...няма по-голям кеф от това да се опнеш и да листиш страниците

Lil каза...

Фиф, ама трябва сме модерни душо, с поне едно ай-дрън-дрън!О, книги.Започнала съм да си правя библиотека и се справям доста добре :)

Neizi_ss каза...

айде и без ай-дрън-дрън - тъчскрийна ми стига :) дето го имам

Philip Danchev каза...

Хех... готино :)Да речем, че съм умерен наноджуджавчен ползвател. Май всичко опира - както винаги - до златната среда и реалната необходимост от съответното нещо, но за добро или лошо, тя се върти и, та и ние с нея :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)