22.11.10

Теория за звездите

"...Чудесно се живее на сал.Гледаш небето и звездите , лежиш по гръб и се питаш : направил ли ги е някой , или от само себе си са се явили?.Джим казва , че са направени , ама аз смятам ,че самички са се явили ; защото , мисля си , много време трябва да се направят толкова звезди;Джим казва , че може да ги е изхвърлила луната, както рибата изхвърля хайвер ; това ми изглежда донейде възможно , та не му възразих ; виждал съм колко яйца хвърля , да речем, жабата;значи такова нещо може и да се повярва.Обичахме да гледаме и падащите звезди-как политат право надолу от небето.Джим смяташе , че може да са развалени , затова да ги изхвърлят от гнездото."
Из "Приключенията на Хъкълбери Фин " - Марк Твен



Лека нощ!

8 коментара:

nana каза...

Само да стане...

Nostromo каза...

Кое да не стане, бе Лилиянче? Аз пък се надявам да стане. Човек трябва да има опозиция, за да вижда пътят в живота си. :D

Лили, сори за спама. Твен е велик, а Северното сияние си струва и в такива композиции.

DSdiva каза...

Лили, от години съм върл наблюдател на Персеидите, обаче това сияние така ми е влезнало под кожата, че и студ ще изтърпя за него, дори и някой досадник като...ъъъ, абе като...ясно кой :))))

Ностромо, стига задява Лиляна!:D

Nostromo каза...

Що бе, ДИве, гледам даже, че съм й дал едно рамо по повод на "ставането" - явно първоначално съм прочел нежелание в думите й... :D

Ondine каза...

Ъм....добър следобед! ;) :$

Lil каза...

@Лилия и аз си мисля ,че искам да стане.Веднъж да си в час, без дори да знаеш за какво става дума :D Но е много важно за мен да стане!
@Nostromo, що така негативно изгригна значи ;)Извинен и добре дошъл :)
@Дивичка и аз бих изтърпяла каквото и да , за да наблюдавам това чудо :)
@Онди важното е да е добър/а/о ;)

Nostromo каза...

Каквото казва Лилията, обикновено става. :D

Nostromo каза...

Пак по темата. :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)