30.7.09

Антиработно

-9!







Толкова остнаха.Нито повече,нито по-малко.9 дни до отпуската.Ох,виждат ми се като 90 :(

Опитвам се да настроя измъчения си акъл и тяло на работна вълна-но цялото ми същество отказва.Разбира се върша си служебните задължения,но някак механично,роботно и антиработно на 100%.Дали е нормално?!Естествено!Лято е,жега е-мързелът ме дебне зад всяка папка,документ и мейл-гадост.Поддавам му се и ми е някак лежерно ,отпуснато ,размазващо-Отпускарскооо!Но реалността ме шмугва в ребрата и телефонен звън ме изтръгва от блаженната унесеност.Работа!Да,ще отметна и тази задачка/все едно имам избор/,но ми дотежава с всяка изминала такава.Писна ми от мирис на мастило,от фактури,суифтове и какви ли още не бумащини,писна ми от писане на мейли и разрешаване на какви ли не казуси.Писна ми!Моментно де...че ако е задълго незнам как бих понесла и един работен ден!


Не се оплаквам->мрънкам си :P


В моментите на затишие ,или по-точно в очакване на жабарските отговори и куп неразбории поглеждам папките и списъка със задачки и си повтарям:"Още малко...само малко!".Самоокуражавам се и се самоподбутвам да премина и тези 9 дни,не всички работни ,но 9!
В главицата ми обаче се бутат само вълнички,горещ пясък,нощи с мирис на шопска салатка и скара и дълги разговори с Фифка.Е как да наместя там всичките проформи и искания?!Тц,отказвам!И не се чувствам виновна,ама грам->отпускарско ми е и това си е.
И да протестирам,няма смисъл,но не ми пречи да напиша к'во ми е и как мисълта и реалността ми се разминават в гьолчета от слънчеви зайчета и солена вода!
Да,08.08 ще дойде!И ще се събудя в отпуска!И ще изпия първото си отпускарско кафенце и ще ми е отпуснато и доволно на душичката.Ще накажа алармата да мълчи-за цели 16 дни!
Ще забравя за офиса и ще изхвърля от съзнанието си всички проблемчета и проблематични клиенти с огромните им -и понякога груби,нахални,свръхневъзможни претенции-ще ми е свободно на акъла.
Живот и здраве към 16 часа на 10.08 ще успея да се "Пльосна по организъм" (цитирам Хриси) на шезлонга и да запаля морска цигара...Ехааааааааааа! :D
Но дотогава...ще си бутам антиработното настроение 5 минути пред мен,ще пъпля сънено всеки ден до офиса,ще ми е тегаво,чакащо и още по-отпускарско!


Но само още 9 дни!


13 коментара:

Aquawoman каза...

Дръж се, Бубке още малко, не остана!
А после по гръб, на дюшека, с цигарка и студена бира ;)

Lil каза...

Оооо,Бубе това ми е стимулът!
Само дето чакам и още нещо друго,за да полегна блажено на плажа..да видим!
Стискай палци!
Цунки и благодаря за подкрепата {}

Neizi_ss каза...

Муцоранке аз ша стискам палци за теб - стискай и ти за мен! щото и при нас е некакво затишие ...
А послеееееее - после как ша пием бира с картофкиииииииии и студена ракйца със салатка --малий ...и ша бъбрим докат на заболят устите!

Neizi_ss каза...

Виждам знак на съдбата - падна ми се думичката winner - за проверка при публикуване на предходния материал - тъй чи значи моя - требе се наредят нещата :)

Lil каза...

Ахахахахах winner ...дууре,че си ти да ми вдъхваш силици :) Бичам та мЪ Фифко и стискам всичко де що има..а таз бира/ракия я сънувам вечееееееееее :D
Цуфкам тЪ {}

Христина Чопарова каза...

Картинката на отпускарския мозък просто е велика :D :D
Ти може да си мрънкаш, но после в пъти ще ти е по-кефско да се разхвърлиш по организъм :) :)
(с'я някой да не завъди нудистки пОмисли!) :P
Цунки, Мрънко! :)

Златина каза...

Леле... И аз тъй... Че и на мене 9 дни ми останаха! :)
Ще ги издържим, няма начин!

Dani каза...

Ми то не останало.Спокойни и прохладни дни до дългооочаквания ден.Слънчева ваканция.

Ivolina каза...

Още малко стискай зъби. Просто си представям как ти се иска офиса да изчезне и да се пренесаш напред във времето.

september-silvia каза...

Ало групата,че хубава дата сте избрали,08.08.супер просто,миналата година на тази дата стрира олимпиадата в Пекин,ама и аз съм една изкривена в мисленето,все спорт ми се върти в главата,та момичета пожелавам ви една страхотна "отдих олимпиада",да си вземете слънцезащитна козметика,аз смятам в понеделник на 03.08 да отида на планина,ще ми липсвате Фифки и Бубки,целувки много от мен!

Lil каза...

Благодаря ви момичета :)
Ще стискам Деско,ама здраво.Днес поне е петък :)
Злати ,стискам палци да ти минат бързо дните-вече са 8 еййй :P
Dani малко,ама на мен ми се струват адски много :)
Силвенце,дай се разберем ся!Аз съм в отпуска от 08.08,а Фифка вече еееееее :)Ще ни липсваш ейй.Приятна почивка на планината :) Цунки :)

Пожелавам приятен и спокоен Петък на всички :)

Anito каза...

последните дни са най-дълги...все едно някой те тегли назад...а ти бързаш ли бързаш към глътката свежест...деня преди отпуска май е по-хубав дори от самата отпуска....а този след нея........пффффффффф....приятна и възможно най-пълноценна почивка!

Lil каза...

@Aivanova права си мила-ужасно дълги са!Това за последният работен ден ми хареса-определено на 07.08 ще пращя от кеф,само защото знам че на следващия ден вече ще е реалност,така чаканата оппуска.Благодаря ти за пожеланията-да ти се връщата :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)