6.7.09

Freelance случка

Днес е ден да ме изумяват!
Вече писах за freelance сферата и обясних на достъпен език в какво се състои работата на един freelancer.
Преди два дни проявих интерес към една обявя за Freelance Marketing ,което само по себе си е несъществуващо понятие,но това е друга тема или същата,но след като дам подробности.
Получих детайлен отговор и описание на длъжността,които ме накараха да избухна в смях,недоумение и изумление.
Въпросната "дама" се вживява като представител на американска фирма ,която специализира в сферата на online магазините и рекламата.
Дотук freelance-никъде.
Още повече,че да започнеш да работиш за въпросната компания /DHS club/ се изисква да си платиш онлайн курс на стойност 105 лв и то с кредитна карта.
Затворих очи,положението в България като икономика,финанси и социална среда ми минаха като документален филм пред очите ,констатирах-тази е тотално изперкала!
Но дамата твърди в писмото си ,че :
"Инвестицията за курса не е голяма, а възможностите за работа и кариера реални."
Още повече ,че след моя отговор получих писмо ,в което едва ли не ме нарича невежа и ми задава въпроса дали аджеба знам к'во е freelance!?Гледах тъпо...и избухнах.
Не мога да си представя ,че има толкова заблудени хора,които си мислят че са хванали Бил гейтс за шушляка /цитирам Хриси/.Коментирах и с Хриси този случай,препращайки й цялата кореспонденция ...смяхме се,но и ни стана тъжно че има такива хорица,като тази жена която дори е сбъркала собственото си име в писмата си до мен!Още повече,че поставя името на Доналд Тръмп в защита на своите бръщолевения и посочва "фактът",че бил написал томове.За кое питам се аз?!За freelance ли?

Ето няколко извадки от кореспонденцията,а цялата можете да свалите и прочетете /при интерес от Ваша страна/ в pdf формат от линка,който предоставям!

цитат от презентационното писмо на Г-жа/Г-ца Диа(я)на Иванова:
"...Първите 10 дни се минава курс по маркетинг online (всички материали са в личния Ви контролен панел, който ще получите и в който ще влизате с избрана от Вас парола). Курса се заплаща - 105 лева. Плаща се с кредитна карта.Курса не се заплаща веднага.Първо се преминават първите 2 нива за тестване и за да се уверите лично,че работата Ви харесва.В последствие,ако всичко върви добре внасяте таксата и получавате работен контролен панел.Курса ще Ви помогне да се научите да работите чрез VIP Control Center и да следите и оперирате чрез различните report , на базата на чиито данни организираме работния си ден.Курса е задължителен, за да можете да работите добре и да сте подготвени...."
Този цитат дори няма да го коментирам-> :D
"registraziata se izvarshva na latineza/. "

***

С поздрави и на ваше разположение за всякакви въпроси.

Диана Иванова Координатор DHS

Второто й писмо ще копирам цялостно.Няма дори едно общоприето "Здравейте"...

"Не е коректно от Ваша страна да говорите за нещо, което не разбирате... Какво означава freelance според Вас? Проверете какво означават думите free lance и само след като имате информацията ме критикувайте, че това не е freelance. Второ – началната инвестиция се заплаща, защото фирмата предоставя на разположение обучение и информационна система с която работим и за чието непрекъснато актуализиране, тя влага милиони долари. Работим с контролен панел, снабден с различни бизнес рапорти, които следим и сме свързани всички точно както един офис, но online Работата не е за всеки и със сигурност не е за вас, но това не означава, че не е коректна и не е сериозна!Непознатото винаги измъчва невежата и го кара да критикува – предприемчивият търси начин да се информира за да бъде в крак с времето...Приятен ден и съвет от мен: Ако българина продължава винаги да критикува и да живее в миналото, България никога няма да направи и крачка напред ...промяната зависи от промяната на манталитета на всеки един човек...разчупете старите стандарти, за да дадете път на бъдещето... половин свят работи от къщи и се занимава с електронна търговия, защо ли Доналд Тръмп е написал цели томове по този въпрос и той самият се занимава с този бизнес...и защо ли такива Световно известни фирми като Adidas, NIke, Sheraton са се афилирали при нас...може би защото им се е сторил некоректен бизнеса? Размислете над това което Ви писах.Приятен ден

Дияна

Цялата Кореспонденция


В крайна сметка жената търси Търговски представители,чиято дейност да нарича Marketing Freelance.
Преглеждайки и останалите обяви от подобен тип,започвам да се затормозявам в мислене,дали някой въобще обръща внимание на това,което изписва и предоставя за публично четене?!
В презентационното писмо на въпросната дама,открих поне 5 правописни грешки /граматическите и стилистичните не ги броя/ ,една от които би могла да извади очите и която е: думата "курс"/въпросният платен такъв/ в 90% от изреченията е подлог,но на нито едно място не е членуван.И това ми било презентация...гррррр

Та аз ли съм невежа ?!



7 коментара:

Христина Чопарова каза...

Тъй като съм запозната с въпросната кореспонденция, мога да добавя само, че въпросната служителка е срам за фирмата - да се крие зад "томовете" на Домалд Тръмп, службата си и отговорността на работата, и предълги локуми - разчитайки, че надали ще схванеш разликата между надомна работа и фриленсър.
Мда, явно си пие кафето с Бил Гейтс всяка сутрин :D
То... никога не се знае кога ще си намериш майстора. И си го е намерила, определено.
Гордея се с теб, Мръни! :*

Lil каза...

Огромни Блаодарности колежке Мрънкова :) :D
Можех и още да я понасоля,но ти ме помоли за снизхождение :D
Жалко,че други може да се подлъжат по "обещаващата" кариера.
Ако има наглостта да ми отговори отново,наистина ще съжалява!
Цунки Мръни и хайде да четем ;)

Ирония Идиотова каза...

Драга госпойце Лили. Не Ва ли беше срам тъй да дилдосате уважаемата шефка на фрийлансърското общество? Аз съм хабселютно огорчена и разучарована. С уважение и доходоносен вторник
Идиотова.

( мцууун);)))

Анонимен каза...

Thank you so much for this Freebie. I want to let you know that I posted a link to your blog in Creative Busy Hands Scrapbook Freebies Search List, under the Uncategorized post on Jul. 06, 2009. Thanks again.

Lil каза...

Ха-ха по последните...не ,не смяххх.Мислят,че съм слжила QP от скрапбукинга,само защото имам файл от 4share!Идиотска система за търсене имат!
@Идичка и още можеше,ама нали ...жал ни стана и на двете с Мръни (Хриси).
Цунки :)

Aquawoman каза...

Lili, мерси за наградата, миличка !:) Взимам си я веднага!
За кратко съм свалила получените награди от блога и си ги пазя в папчица. Като върна стария темплейт, ще ги сложа отново. Целувки! {}

Lil каза...

@Бубче моля,дано те усмихва.Не е важно дали е сложена в сайта ти или не-жестът е важен.Цунки {}

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)