24.2.09

Как да си направим сами background

Ровейки се из опциите на Adobe Photoshop открих много начини сами да си създаваме фонове за картички,табла,плакати и всякакъв вид дигитални страници.Лично аз ще ги използвам за дигитални страници и обработка на снимки и различни видове елементи.Ако ми остане време и ми достигнат силите и познанията ще започна сама да си изработвам китове (комплектите за дигитални страници и картички),които свалям от различни сайтове в интернет,предимно от Digi Free.
Статията ми е взаимствана от идеята на Тони да споделя опита и всичко свързано с Фотошоп.Можете да примете написаното по-долу и като урок :)
Достигнах до около 4 метода за създаване на собствен background чрез инструментите на Adobe Photoshop.Приложими са за всички версии на програмата.Аз лично в момента използвам Adobe Photoshop CS2 ,но все още си ме влече версията 7.0,с която съм започнала да се уча и да навлизам в дебрите на тази програма и резултатите от нея.
Първият начин,чрез който всеки може да си направи бързо и лесно background е използването на инструмента Gredient tool.
Това ще бъде и първият ми споделен "урок" тук:Gredient tool->Background


Стъпка 1
Оварятe нов Photoshop документ,като той може да бъде Custom или според предназначението му.При отваряне на New... ви излиза и прозорче с различни параметри,където можете да задавате желаните размери на новия layer.

Можете да отключите layer-a с кликане върху катинарчето,но не е задължително,защото инструментът е приложим и при заключен layer.

Стъпка 2

Избирате от листата с инструменти Gradient Tool

Стъпка 3

Избирате цветовата гама,която предоставя Gradient tool.При първоначално инсталиране на програмата има въведени стандартни gradients,но винаги можете да си свалите нови от интернет пространството (ще приложа отделна статия за това как се свалят и зареждат допълнителни елементи към инструменти от Adobe Photoshop).

Стъпка 3.1

Инструментът Gradient Tool разполага не само с цветова гама като опция,но и с типология на shapes (шарки,еталони,шаблони),като резултатът след използването им е различен.Стандартните предоставени са 5 вида: Linear,Radial,Angle,Reflected и Diamond.Като разположение на лентата за инструменти се намират точно до цветовата гама.Избират се с кликване на мишката върху тях.

Стъпка 4

След като вече сте избрали цветовата гама и форма за gradient кликате с мишката върху layer -a и влачите ,докато се получи линия.Тази линия определя разположението на цветовете и формите на инструмента.Тук можете да пробвате най-различни позиции и ще получите разнообразни форми.

Резултатите са много интересни.Ще споделя получени фонове ,според моя избор на цветова гама,форма и положение на линията.


*Background 1зползвала съм преливаща гама (не е от страндартните) ,Gradient Linear tool,разположението на линията е по фантазия :)


*Background 2- с помоща на Gradient Radial Tool


*Background 3-с инструмент Gradient Angle Tool

*Background 4- използвайки Gradient Reflected Tool

*Background 5-завършвам цветната феерия с Gradient Diamond Tool

Финалната стъпка е : Save as-> форматът ,който считате за подходящ и зависещ от това,за какво смятате да използвате съотвения фон.Обикновено това са форматите с окончания .jpg ,.pdd,.png

Ще се радвам,ако информацията по-горе е била от полза.Ако някой има въпроси,моля на разположение съм.Ще приветсвам с усмивка,ако някой реши да сподели опити с този инструмент.

Успех :)



®all rights reserved

8 коментара:

Neizi_ss каза...

Лееелеее Муцоранке ти сън не си спала бе мила. Но си се справила страхотно с първия урок. Обещавам в почивните дни да се възползвам от него :) И да се пробвам:) А сега добро утро! Време е да се стягам за работа! Целувки ...Ще се чуем по-късно!

Lil каза...

Хе чак да не съм спала-тц :)То бързо стана и се радвам,че въобще ти допада идеята да помагам ,споделяйки моите знания :)
Хе вече се чухме за Брутро :) Пожелавам усмихнат,спокоен и слънчев ден :)
-12 градуса със слънце не е толкова зле.
Хайде на работа Фифон :)

Toni каза...

Благодаря, Лили - непременно ще се възползвам от урока ти тези дни.

Lil каза...

Аз Благодаря Тони :)Радвам се,че намина :)Ще се радвам да съм полезна на повече хора :)

Leucanthemum vulgare ;))) ... каза...

Благодаря и аз :).
Подобна подробна информация, при това така добре онагледена, направо те предизвиква да опиташ и ти ... И определено е полезна!!!

Lil каза...

Мерси и на теб Марги :)Като нищо и теб ще те включим в скрапбукинга :)

Leucanthemum vulgare ;))) ... каза...

С удоволствие ще опитам ... всички направени от вас неща са тооооооолкова красиви :)))

Lil каза...

Ейй дами,досега никой още не се е "престрашил" да пробва нещо подобно (за фоновете иде реч).Да се надявам,че скоро ще ме зарадвате с вашите такива :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)