20.10.10

Пухкава гвардия

Фифка  постави началото на един въпрос, за който отдавна ми се искаше да надраскам нещо.Изключвам това "нещо" да е злобен коментар към всички , които са се вманиачили на тема килограми, диети, мюсли и разни зелентии с далеч нежелан вкус и ефект.Та Фифка написа това За дебелите дупета, младите момичета и липсата на вкус...
Но мен ме „ закача” една друга насока на същата тема.
Да, ние сме пухкави!И дайте да се разберем , говорим си за пухкави сладуранки , а не за огромни жени със здравословни проблеми.Мислех тук да поместя снимка, но ще се сдържа!Използвайте чичко гугъл да се образовате.
Думата или по-скоро епитетът „ дебел/а” не ми харесва и не го използвам.
И мили дами , да имаме огледала и да такива сме :)
Писането по темата в никакъв случай не е избиване на комплекси , а напротив.Когато се говори за дадена тема, тя бива поглеждана от различни страни и разбиране по различни начини.
Мен лично това не ме притеснява ( килограмите).Познавам усещането да носиш къси поли , но в последствие раздадох с голямо удоволствие „ слабия гардероб” на приятелки.
Стигаме до това, което всъщност ме вълнува, а именно малките и злобнички човечета , които нямат представа за същността на човека , а виждат единствено и само опаковаката.И това са жените.Факт.Пухкавата гвардия не е гонена, преследвана,одумвана или посочвана с пръст от мъжкото съсловие-Не!Всичката жлъч и подмятанията още от училище „ Виж я тая дебелана”, идват от „ скромните” женски уста.Защо така бе Миме?
Може би ви се струва не дотам обективно , написано от жена.Но съм осъзнала ,че мъжете не са дребнави или повърхностни, злобни въобще- но ние сме.Кифлата с прилепналия клин , цикламеното пончо и русо-сивата метла вместо коса си умира от кеф да посочи някоя пухкавичка колежка с пръст и да изсипе възможно най-цветистите и прочие описания по нейн адрес.Хубаво е и самата тя да знае защо го прави.Жалко е обаче, че има добри хора, които са бичувани от обществото, в което уж са си намерили място и това ги съсипва.Липсва им силата и волята да бъдат себе си , без да обръщат внимание на лъскавото огледало , което им се привижда на сън , не им дава мира и изпотява душите им …водейки до не толкова разумни действия и съответно последствия.Де да имаха истински приятел до себе си , който да ги ошамари и да ги накара да погледнат себе си извън рамката пухкав- слаб…шанс!Е , това сега дали е комплекс?Може би.
Не ми допада и мисленето,че пухкавите хора не били хора- ами що да сме?
Други пък се опитват да бъдат мазнишнки любезни и те преследват с фрази от сорта „ Абе знам една диета, която е много лесна, що не я пробваш,м?”или „ Е, кво сега все едно и ти не искаш да носиш пола”?
Ами диети не понасям , пола нося?!
Та мили мои анорексични душички , пухкавата гвардия е такава , каквото на вас ви се иска.Чела съм научни изследвания, в които са описани доста плюсове в наша полза.
А и е лошо да забравяте,че всички сме хора, равноправни :)
                
 
 
 
 
Фиф,черпя те с карамелна торта с ужасно много калории :D
 
 
 
 
Поздрав към @Ondine и да- Хубава си :)
 
 
 
 
 
 
 
За всички останали: хранете душата и себе си, организмът знае кое и как да преработи , за да се чувствате добре ;)

17 коментара:

أمل каза...

Така си е. Само да кажа, че явно тия злобни коментари идват от кльощи, които гладуват ден и нощ, за да се вкарат в лъскавото клинче. Яд ги е, че се мъчат, а има жени, които са малко над това какво показва кантара им и не си съсипват живота с постоянен рев "дебела ли съм".

За протокола - аз съм почти анорексична, дайте и на мен торта! :DD

Lil каза...

Надинке, ти си си кльоща,ама не и по душа ;)
Гравай виличка, или лъжичка ако сакаш и идувай на карамелен пир ;)

И да, идват от комплексарки с кила под 50 , за които 51кг е вече ужасна драма и непоправима трагедия :)

Neizi_ss каза...

Принципно съм на мнение, че няма нищо в диетите като цяло --не говорим за гладуване обаче, а за прочистване на стомаха и за здравословно хранене - в същото това време обаче нямам намерение до края на живота си да не вкуса торта или мазна софийска баница :) ..въпросът е в това как се чувства човек --и когато му дотежат килцата да посвали някое и друго - всичко обаче да зависи от неговото собствено светоусещане, а не от това какво ще кажат хората.А сега айде на тортите - пък и честно да си призная била съм с 15-20 кила по-малко - харесвала съм се - но въпреки това ще си остана пухкава - аз слаба просто не мога да бъда - просто няма съм толкуз чаровна - хихих ...тука се намеси циганката от ПР-отдела ми :)

Lil каза...

Точно чарът ни е толкова пухкав ;)

أمل каза...

Добре де, на вас ако ви се е случвало да се опитват да ви обидят, че сте пухкави, аз съм преживявала следното - нормално, ама напълно нормално момиче, с кила в нормата, но благодарение на много спорт и усилия, да ми иззлобее и да ме нарече торба кокали. Тя, която виси по 4 часа във фитнеса и се поти като прасе, за да е във форма. Смятайте до какви висини може да стигне женската злоба ;)

Lil каза...

Хе-хе ама ми харесва,че си прозряла "опитват",щото само с това и ще си останат ;)
А в твоя случай: злобничко си е, ама и ти пък сложи някое килце де, давам ти от мойте :D
И в крайна сметка к'во...от килата , стигнахме до факта ,че сме си змийчета , от където и да ни погледне човек-дууре поне че сме различни ;)

Румяна Попова каза...

Когато ям не мисля за кила :)
Ако случайно не съм станала достатъчно пухкава ми казват, че е от проклетия.Да се зачудвам къде е :)

Lil каза...

След този пост май е време за признания ;)
Аз пък съм тотален чревоугодник и ми личи - хич не ми пука!Но държа да се чувствам добре :)

Ondine каза...

Хубава съм я! :DДе е тортата,че както съм обезумяла от глад не е истина!!!

п.п.още малко ще пукна от безсъние и от глад....пуста работа!!!:(

أمل каза...

Лили, то и аз съм чревоугодник, ама гените ми са такива бре, нямам нищо против някое килце, ама не се захваща :)

Lil каза...

@Онди няма смях, туй сериозно, макар и да нямам представа как изглеждаш :)
Оф туй със съня ми е до болка познато, хич не се разбираме напоследък,а тортата- скачай в Неделя и ръфай на воля :D
@Наде, туй с гена е вярно, но аз имам изпитана рецепта за напълняване-мойто мъж си лепна 15 кила отгоре с нея ;)Тъй че , не е невъзможно :)

Анонимен каза...

Лиле, дай я тая рецепта, че и на мен са ми проблем гените. Освен едно дупе, нищо друго не мога да си напомпя. :))

Ondine каза...

Нормално изглеждаща жена!
Два пъти качвала по 25-26кг, без ограничаване сваляне на килограмите и стигнала до там ,че си влиза в дънките от 10 клас.
Ям от всичко,но с мярка ;)
;) :)

Анонимен каза...

тези, които не ядат сладолед или тортичка, да знаят - пропускат по удоволствие всеки ден! :P
да живее пухкавата гвардия! :D

Lili каза...

@Светле давам я на секундата, ама няма се смееш :) Бирена мая и добра домакиня!Истина!
@Онди,знаех си аз че си от наш'те ;)
@lammoth 100% квит ;) А тук винаги се навърта нещо сладко ;)

Анонимен каза...

Само това ли е? Трябваше да съм сто кила до сега :(

momenti-momenti каза...

Само така!!! :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)