25.11.11

Лъжица пилешка супа

Не е тайна, че жeните си падаме по сладникавите нещица. Мъдри мисли,  поезия,  романтика,  книги за любовта [ не любовни романи] .
Не знам до колко е сладникаво да прочетеш книга като  „Пилешка Супа за женската душа”, но на мен ми дойде като огромен тублерон.Но както във всяка книга и в тази има по нещо за всеки.Минах я на бързо четене.Като книга за тоалетната- четеш я само, когато имаш време и настроение.


И все пак намерих нещо наистина стоплящо душата ( мисля не само женската).Моята лъжица пилешка супа от „Пилешка супа за женската душа”:

„Писмото на една майка до целия свят „
"Скъпи хора и целия свят,
Днес сънът ми тръгва на училище.Известно време ще му бъде  ново и чуждо.Искам ми се да бъдете добри и мили към него.
До този момент той беше пълен господар на дома, командваше всичко живо в задния двор.Аз бях винаги край него, за да се погрижа за раните му и да го утеша.
Но сега нещата се променят.
Тази сутрин той ще излезе, ще ми махне с ръчичка и ще започне своето голямо приключение , което вероятно ще включва войни, трагедии и страдания.За да живее в този свят , ще са му необходими вяра, обич и смелост.
Затова хора, иска ми се да го хванете за ръка и да го научите на нещата, които трябва да знае.Научете го , но ако може, нека това да стане с грижи  и любов.Научете го , че на всеки мошеник се пада и по един герой; че на всеки недостоен политик се пада и по един всеотдаен лидер; че на всеки враг се пада по един приятел.Научете го на чудесата на книгите.
Дайте му достатъчно време, за да размишлява на спокойствие над вечната загадка на птиците в небето, пчелите в слънчевата светлина и цветята по зелените склонове.Научете го, че е много по-достойно да загубиш , отколкото да измамиш.
Научете го да има вяра в собствените си идеи, дори ако всички твърдят , че не е прав.Научете го да продава мускулите и ума си  на най-висока цена, но никога да не продава сърцето и душата си.
Научете го да запушва уши при освиркванията на тълпата...но да се изправя и да се бие , ако смята , че е прав.
Научете го с нежност , хора , но без да го разглезвате , защото само в огъня се закалява чистата стомана.
Молбата ми е голяма, хора, знам , но вижте какво можете да направите.Той е толкова мило момченце."

Неизвестен автор

Бъдете добри и пазете децата!!!

1 коментар:

traiana каза...

Прочетох всички томове на тази книга, наистина има невероятни истории. Благодаря ти, че ми я припомни!

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)