5.6.10

Защо използвам социални медии

Откликвам [макар и с голямо закъснение]  на поканата на Бубето  и Силви за блог-играта 'Защо използвам социални медии'.

Аз и социалните медии.Чудесна комбинация, в случай че питате публиката.Що се отнася до мен самата – не ги понасям!Имам клаустрофобия....не знам дали се вижда смисъла, но дори и на най-голямото и просторно място е лесно да усетиш , че ти е тясно.
Социалните медии са сборно място за хора , които споделят.Мисли , картинки, снимки , видео ,статуси.Напомнят ми за добрия стар форум, където няма да се откажа да пиша, защото навикът е приятен и не е задължаващ.
Не използвах никакви социални медии до преди 6 месеца ( грубо казано) . Не ги използвах за лични нужди.Запознах се с всички социални клик-статус-мании чрез работата ми като freelance editor.Припомням си какво кликане и създаване на акаунти беше ...популяризация.[г-л-у-п-о-с-т-и].
Не съм се замисляла кой е открил този вид общуване , но ми е някак твърде масово .И все пак към дадения момент използвам facebook [споделянето на снимки ме „спечели” , както и съучениците ми ] , ТБЛ – агрегатора за блогове [обичам да чета и блогвам] и до тук с моята социализация.
Да , имам ферма [смея си се] , в която копаех!Ново място , интересно – мда , оправдавам се –а не виждам смисъл в това.Сега само кликам умело на бутон ‘игнорирай’-да ме извиняват всички , които ми изпращат подаръчета, розички , усмивки , сърчица и фермерски пособия.Аз харесвам това повече:


Не искам да чувам за твитер,линд [нещо си ],техно(к)рати,микс,диг,стамбЪл бл-бля.Не ми допада този начин на групиране по заглавие и статус.Харесвам обаче възможността за създаване на страница във фейсбук.
Като цяло приемам всички социални мрежи като бит пазар на емоции ,шаренко и още толкова проснато пране.И все пак можеш да намериш нещо за себе си , стига да го търсиш.Понякога имам настроение и обичам да „пия” виртуално кафе с приятелите си във фейсбук , друх път просто сядам с чаша капучино на лаптопа и се завирам в кулинарните блогове.

Асоциална не съм.Но чак пък да твитвам-Не.

[Блог –до-блог-до –блога-пак-блог]

:)

6 коментара:

september-silvia каза...

Лили,благодаря,че се включи в играта,която бе по идея на МАНОЛ,но поех от БОЖИДАР КОСТОВ и предадох нататък,това с прането много ми хареса,абе направо си е купон тук,и виртуалното кафе много ми допада,патента си твой и нека продължаваме заедно да го пием,много е готино така,целувки от мен и те поздравявам с клипа в моя блог,усмихната неделя скъпа:)

Lil каза...

Аз ти благодаря, че ме посочи за играта :) И на Бубка също :) А виртуалното кафе е хубаво ;)
Цунки и слънчев ден ти желая :)

DreamDragon каза...

"Като цяло приемам всички социални мрежи като бит пазар на емоции ,шаренко и още толкова проснато пране"

Много добре написано, Лили! Напълно споделям! За мен си остават място за самотници. Така и не мога да преодолея чувството, че не е това начин за общуване, и да се включа в някоя. А и аз уж... не съм асоциална :D

Поздрави!
Гери

Lil каза...

Гери добре дошла :)
Чак самотници не ,но виж модерни самотници може ;)

DreamDragon каза...

Добре заварила! :D
Много уютно и свежо е при теб!

Да, може би точно модерни самотници имах предвид... Не всяко общуване задоволява глада (и повика на егото много често ;) )

Lil каза...

Благодаря :) Дано да ти е хубаво при нас ;)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)