26.6.10

Несъмнено


Когато искаш да ти се случи нещо хубаво, то винаги се случва.Факт.
Лошите неща са несъмнено непредвидими и няма как да ги включиш във фантазиите си.Може би хората сме не толкова песимисти , колкото мазохисти.Предизвикваме всичко , онова което не харесваме да се случи , а после си задаваме въпрос „Защо на мен?!”.Живеем толкова тривиално и повърхностно , а искаме да сме фантазьори и да се радваме на магьоснически замъци , ефирни рокли и задължително маскарад.
Но несъмненото още е , че дори и да сме заключили фантазията , хаоса на емоциите си и въображението си , ние пак мечтаем.По-семпло , по-сиво , но мечтаем.Правим го , защото отдавна сме смесили мечтата с целите си.
-Искам сладолед.
-Ами иди и си купи.
-А не , аз си мечтая за този сладолед.
Колко сбъркано.И след като си изял една кофа от любимия сладолед си доволен от себе си от постигнато и си забравил да се радваш на уж сбъдната си мечта.Глюпости.
Когато искаш да ти се случи каквото и да е,то не се случва.Факт.
Изненадите , онези неминуемо непредвидими моменти , емоцията от случващото се – това не можеш да го искаш , нито да го планираш.Това е хаосът на твоите емоции и дори педантичността на мисленето ти не вирее сред бурята им.Няма как.Не искаш да ти се случи нещо лошо , но искаш да се случи каквото и да е.Отново колко сбъркано.

-Ех , сега да имаше една кофа шоколадов сладолед.
-Бам...идва приятелка и ти носи сладолед.
-Ееее,ти луда си ли да носиш толкова много сладолед в тоя студ.

Когато не мислиш какво ще ти се случи , или по-точно не впрягаш желанието си в резултата- тогава се случва всичко!Факт.

Днес искам [не мечтая ] да ми се случи спокойствие и то се случва!

Хубав ден на всички :)

4 коментара:

Анонимен каза...

Спокоен ден, Бубка! Да бъдем позитивни и да си пожелаваме само хубави неща :)

september-silvia каза...

Лилинце,бъди отмист във всяка ситуация:),живота е прекрасен.Препоръчвам ти "Спонтанното удовлетворяване на желанията" на Дийппак Чопра,много позитивна книжка,ама то си зависи и от човека,аз непрекъснато съм в неква необяснима еуфория,много ми е готино на душата:)))))

Lil каза...

@Бубче по-хубав на теб ;)
@Силви, аз съм позитивен човек.Написаното са просто размисли :) Благодаря за препоръчаната книжка :)
Целувки и на двечките {{}}

Philip Danchev каза...

Това ми напомни за лафа: "Скъпа, разкарай се и ме остави да си мечтая за теб" :) Отвикваме да мечтаем и после всичко ни е сиво... Но все си мисля, че даже изненадите сами си ги предизвикваме, само дето не разбираме кога сме го направили и оставаме изненадани. Всчко е въпрос на вътрешна нагласа. Спокойствие? Да бъде! :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)