14.8.10

Една разходка?!

Още два дни и голямата отпуска остава в спомените, емоциите , снимките и уловените моменти.Беше толкова хубаво, разнообразно , заредено с какво ли не .Дори негативизми, които обаче наритахме с бързи и отучени шутове!Не си даваме отпуската на никой , еййй! [това към ненацелената компания гларус+чайка ].
Мисля си , че хронологично ще е най-удачно да Ви замъкна из местенцата , където се разходихме.
На кратко маршрутът ни : София-Хасково-Равда-Несебър - Слънчев бряг- Бургас-София-Благоевград- Банско-връх Вихрен- Предела-Пирин пее- София-Хасково-София!
Ох, бая път изминахме, но сме доволни и щастливи.Яд ме е , че не успяхме да споделим цялата отпуска заедно,но...каквото такова!
Та...let's go :)
Заминахме за Хасково, напълнихме чантите (дето се вика) и беж към морето.Успешно пристигане.Посрещане на изгрева и домакинът ни (жълто паяче ) .Настанихме се в прекрасния комплекс "Алмера" в Равда.Благодаря Баджо ( Обичам си каката и туй то!).И хора да знаете : всичко е хубаво, когато си го направиш такова.Пропускам ония наританите и продължавам да Ви водя.Бях ходила в Равда преди години, но освен едно познато бистро, друго всичко ми беше ново, претъпкано и чуждоезично.Мисля , че си споменавахме Камчия поне по 5 пъти на ден.А да ...все пак сме на море.Плажът : централен плаж почти няма.Южният е достъпен , скалист и пълен с руснаци, но водата е страхотна :) Има и още един , под руските хотели , който си е 5 лв и това е!При вида на това море, ми се отщя и плаж и всичко.Не че миналогодишното не е нашето си море, но кажете ми моля какво сравнение да направя между това (снимката долу) и оня ми ти 6 км дълъг и около 300 м широк плаж....?!
Мда, без коментар!
И все пак намерихме своето местенце и  плажа.

Мина то морето и да е живо и здраво басейнчето, бирата по 1,20 и спокойствието на комплекса :) Дето Васе вика : " Така се живее 100 години " .Съгласна :)
А кръчмите...ммм!Не мм-кам от възторг , но все пак намерихме нашето местенце ;) Бистро "Мария" , на път за южния плаж.Едно прекрасно местенце, което не знам защо подминавахме два поредни дни.Там намерихме уют, перфектното обслужване и страхотна кухня.Цените са съвсем прилични, а обстановката е прекрасна.Малко кофти снимка предлагам , но от бързане да щракна  , забравих настройките за нощно снимане ;)
Ох,ами жарките следобеди...оле-мале-леле!Жегааа , огън пада!Но..климатик и ето тази компания!
Не пропуснахме Старият Несебър , разходка с влакче до Слънчев Бряг и рибеното парти с Идичка в Бургас.Благодарим ти миличка.Посрещането беше невероятно, топло , усмихнато ( в интерес на истината се счупихме от хилеж) , а софрата си беше типично морска.Сафридката ми тя :)
Мога още много да разказвам за морето, но някак си снимките са по-красноречиви.Най-долеее има линк към албум,приятно Ви гледане ;)
Ех, няма да пропусна и тези двете снимки...любими са ми и носят различното настроение ;) 
 
А, нее...отпуската не е свършила ( дори и в момента) .Следва Балканът!
Неописуемо-това е , което мога да кажа!Чист въздух, зеленина, прохлада и много спокойствие!
Единственото нещо , което ме разочарова беше "Пирин пее".Е то хубаво пее, ама къде?Това видяхме ние, а сцените..не знам , не успяхме да стигнем до тях...Вървяхме около 6 км пеша и така и не видяхме бабата в носия , която толкова исках да снимам!Ужас!Типично по нашенски!
И все пак Балканът ме очарова за пореден път!И тази година не пропуснахме да отидем на Минералния плаж в Симитли :) Разкош: полягваш си на тревичката, гледаш небето и зелените дръвчета и се наслаждаваш на живота!
Малко София и хайде пак на път.Тази ми е любима от снимките правени в движение :)
Хасково!Градинката, мама и тати , комшиите , дружките, тишината и уикенда :)



И ние разбира се  ;)

Ето и обещаният албум от Нашата Ваканция  <-click  :)

Пожелавам Ви такива залези, такова спокойствие - заедно с любимия човек!



Всички снимки принадлежат единствено и само на автора на блога!!!

9 коментара:

Neizi_ss каза...

Гуш :) друго не мога да кажа :)

Alhzar каза...

Ще изръся глупост, за това по-добре да предупредя! :D
Баткото на снимката страшно ми прилича на Орландо Блум, толкова натрапчиво, че нямаше просто как да не го спомена. Но това е комплимент, Блум е пич! :D

Ondine каза...

Браво ... всичко изглежда разкошно по снимките ;)

п.п.и щ'о за идея да търсите плажна ивица и то хубава в Равда?????

;)

Lil каза...

@Фифче ...гушки и догодина ще компенсираме :)
@Nezzo...баткото си е моят батко ;) Благодаря за комплимента, но явно е от очилата, иначе прилика не намирам ;)
@Омиии...важното е , че намерихме ;)

Комитата каза...

Симпатични снимки!

Alhzar каза...

По-скоро заради устните и брадичката... Не знам, аз пък намирам страшна прилика :D

Lil каза...

@Комитата, благодаря и добре дошъл :)
@Nezzo няма да споря де :) И да красавец ми е той ;)

Drago каза...

Ох, рзболя ме! Пак искам в къщи!!!!!!! :(((((((

Lil каза...

Ееее, не така де!Ще дойдеш и ще си насъбереш пресни спомени :) Горе главата и никакво цупене!!!

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)