28.8.10

Животински мисли

Ставам , събуждам се и няма разлика от тогава, когато си легнах.По-скоро има допълнение.Това няма значение в момента, защото е някак си прекалено лично , за да го отбележа в блога, а и не ми се иска да си измислям метафори , за да пресъздам едно положение, в което не ни харесва да бъдем.По други мисловни друми съм тръгнала днес, по-точно си го мисля от вчера.
Извод или заключение [нещо такова ще да е ],  но стигнах до него: По-добре е да си животно.Не в смисъла на деспотична особа, с вечно мрънкаща и дразнеща муцуна ,или с вмирисан вид на прясна преварка.Не.В буквалния.Животно.
Че какво им е на патиците например?Може и гъски, щъркели, фитки, петели, кокошки - всички там пернати.Ми нищо не им е.Живуркат си свободно , пляскат с крила в някое кално блатце или селската локва.Хранят ги , поят ги , размножават се, гледат се, а после определят вкуса им след топлинна обработка.Ей ти на кръговрат на живота, само дето нас не ни ядат [ изключвам канибалските племена ].Всичко им е на ред, у ред, по план ...чудесно!
Не плащат наем , не мислят за прехрана, нито за образование, здравни осигуровки, сметки ..шибаният ЧЕЗ не им шкартира нервите в запаса си - баси свободията.Още повече ,че се радват на природата, тишината и бездумието.Кеф!
А на мечките гризли кво им е?Дори ни изтребват- браво на тях.Хапете, яжте- заслужаваме да ни вкусят в суров вид, белким ни изтекат соковете!!!
А и животно да  си  и няма да си асоциално.Ами и те си комуникират и смея да кажа няколко хиляди пъти по-успешно от хуманоидните идиоти, в които сме се превърнали.Имали сме разум,език и говор , че дори и интелект- ай сиктир бе- за к'во ми е!А да, да пиша, чета и разговарям.Аман!
Изключвам горките инсекти [малките].Те  са или на свободна практика в някоя необитаема джунгла, или по подметките ни.
Някой да пуска завесите и на следващия панаир ме бройте болонка!
Та такива ми ти работи, джаф-бау!

7 коментара:

Владимир Кабрански каза...

Според източните религии се прераждаме, точно в животни и растения. Замислих се дали не бъркат и вместо по-ниша форма, да е по-висшата.Трябва да си помисля, в какво точно бих искал да се преродя. Дали има значение? Май не, само да не в човешко същество.

Румяна Попова каза...

Аз мисля да съм котка.

Анонимен каза...

Ако има прераждане, сигурно пак бих искала да съм човек, и сигурно пак бих държала на духовните ценности.Няма по-важно нещо от любовта.Тя движи всичко.С нея си жив, творящ, топъл.Трудно е само да я намерим.Ако пък случайно я открием, тя се скрива и пак ни оставя сами...Ако я хванем-винаги иска да избяга.Трябва силно да стискаме , за да не я загубим.А то от стискане може и да я задушим.Затова отваряш ръце и оставяш на воля.Ако иска , тя остава сама при теб. Иначе насила не става.

Lil каза...

@Владо, колко си прав само.След като написах поста се замислих дали някой би споделил извода ми , или тотално съм се бъгнала ;) Ама не била повредата в моето ТВ :)
@Руми, чудесен избор за чувствена натура като теб ;)
@lidiapetrova26-добре дошла.Хубаво сте го написали , но моите мисли нямат нищо общо с любовта...На сила- че кой говори за ставане въобще.Някак си не сте прозряли моите писаници, но нищо- благодаря за коментара.
Аз лично искам да съм делфин :)

Точка каза...

Lili, аз пък си мечтая да съм тапир - същество от пейзажа, немислещо и много дебелокожо.

Болонката само лае, не ти ли се иска да си от хапещите?

Lil каза...

@Точка, ами че то ние сме сходни с тапира..и все пак добра насока даваш в животинските размисли ;)

Марина каза...

И аз досега винаги съм си мислила за делфин,Лили,пак ме изпревари в писането,но ми се харесва и идеята да съм дебелокож,безчувствен тапир,точно в този момент много привлекателна ми изглежда.
И други такива неща съм си мислила,например като желанието ми да съм се родила в друга епоха,друг век,не в този,технологичния...Ей такива,смахнати мисли

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)