14.1.11

Публикация 334[ в началото...]

...на годината или малко преди това ушите ми пукаха , а аз подскачах като подплашена сърна.Всъщност нищо толкова страшно не се е случило.Само новогодишна междусъседка надпревара за по-бомбораздираща пиратка или заря.Нова Година е все пак.Бенгалският огън пукаше между пръстите ми и тази заря ми беше достатъчна.ЧНГ!
Мина 1-ви , че дори и 11-ти.Преядохме.Радвахме се на страхотни емоции и подаръци!Но преди това усетих нова подготовка за годината.Усещането е като да предвусиш повърнато преди да е било изядено!Развали се пералнята.Вярвайте ми сънувах кошмари как пера на ръка....и пръстите ми са се превърнали в препечени вурстчета с коричка!Два дена се самоцентруфугирах и дори не смеех да погледна коша с прането.Превъртях поне сто сценария за справяне с проблема.Междувременно получих увеличение на заплатата!Ха и 3-ка от тото-то.Видях стара приятелка , която много обичам!И все пак пераляната беше развалена!Мамицата й.
През цялото време , а и в момента все си поватарям : Дишай, дишай, брой овцете, пий валериан, научи се да чакаш!Пак дишай, брой до 10000000....ох!
Оправиха пералнята!Няма свободно място на простоа, на сушилника в самата пералня.Ура!Мирише на Ленор!Отдъх.
И още хиляди такива „дреболийки” в началото на годината.
Още чакам....не ми се е изчакало чакането , ще чакам още.Ще настоявам дори, а всички дето стискат палци да продължават-благодаря им!
Сега е 14.01 , а какво ли ще изнапиша на 14.02...не смея и да си представя.
Но...нищо лошо няма в това постоянно да ти се случват случки, които да те държат жив и да настъпват хаоса с динамиката си.Хубаво е , защото еднообразието убива всичко цветно.
Хрема!Много важно!Ще пия чай , ще гълтам бонбони и ще ми мине.Пък и пуша ( не ме е срам ).
Да, още чакам.Като му се види края ще изкрещя , независимо от отговора.
Приятелите- че какво ще правя без тях?
Любимият♥
Семейството – не мога да дишам дори без тях.
[подредбата не е важна, тук няма първи места и не трябва да има]
Още толкова объркани и недоразбиращи се неща мога да напиша, за да подредя мислите си , но не успявам да сложа нещо като първо , че да разбера в каква хронология върви първия месец от годината.Ако трябва да гадая по него за останалите : е , ще си бъде като миналата година, но с 1 повече.Не искам така обаче.
Искам да бъде по-добра за всички.
[ а всъщност си мечтая за вечери с големи плюшени чехли, ощърбено , но любимо диванче, чаша капучино, пижами и любимото човече;светлинки, тишина и спокойствие] – напомням си да се събудя!


 
Нека сме здрави!

Та така за началото ...

снимка:Internet

12 коментара:

Unknown каза...

:))) Това ми хареса, а и защо ми звучи толкова близко и познато :) Лили ЧНГ и на теб и аз не спирам да се надявам, че тази година ще е по-добра от предишната! Или поне ще имаме малко от онези мигове пред камината :)
Хубав ден!

Lil каза...

@Eva bor , добре дошла.Благодаря ти .Всички се крепим на надеждата за по-добре и се събуждаме заради нея - заслужава си!Дано наистина тази година да е по-добра за всички :)
Хубав и усмихнат Петък :)

Valkocompany каза...

Аа,някой се е завърнал вече :)
Лил,кой качва гюмчето с цепеници от мазата до камината :)

Lil каза...

@Val, който има камина :D :D :D
Иначе съм си тук , само дето музата ми за писане нещо беше застинала в миналата година, ама я издърпах! :)

Ирония Идиотова каза...

Скаридкеееее:))) Ауууу, тва с пералнята..ах, колко познато.:))) Важното е,че хубавите неща са повече:) Пу пу, се така да е. Хубаво и спокойно:) Шуц! и велкоме бак:))

Dani каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Dani каза...

Хубава година, Лили :)
От където И да я погледнеш :)
Нещо обърках по-горе!

Точка каза...

Имала си малко емоции, тъкмо против скука. :) Отсега нататък - само приятни да бъдат изненадите, дните - шарени и си дръж здраво музата. :)

Анонимен каза...

била си болна от мехлема, както казва дъщеря ми ;)
прекрасна нова година ти желая и никви такива 'ако може, ако не може' ...

Neizi_ss каза...

и аз със закъснение да са произнеса по въпросът с магданосът :) нема се събуждаш ...няма да спираш да мечтаеш ...и аз искам охлузени чефли и пухено диванче :)

Radostina // 79ideas.org каза...

Хей, Лили,
нека и аз да се разпиша тук... и аз с голямо закъснение. Дано да е много хубава годината за теб и да срещнеш много нови предизвикателства.
Поздрави,
Радостина

Lil каза...

Благодаря на всички за хубавите и мили пожелания :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)