14.4.11

Смачкана суета

Жена си и искаш да изглеждаш красива.Е, хубаво де!Никой не ти взима това право , стига да е в нормите и най-вече да е лицеприятно за околните.Че нали красотата щяла да спаси света?!
Чудите се защо ми е да коментирам женската красота?!Ами след сутрешното опулване не се сдържах. Казват , че не било културно да увисиш чене на публично място и да се вторачиш по минаващия субект (видно вторачване), но....И то какъв субект. Възраст около 50 + (може и да не са личали и плюсът да е относителен) , къса руса кошница, бръчки , свиснал задник,  прилепнали дънки, кожено яке иииииии черни обукви на бели раета с ток 15 см!!! Е как да не се възмутя!!! Огледах се, не бях само аз!Разбира се всичко това се случва на столична спирка.То къде другаде ще видиш подобно нещо да се разхожда рано сутрин. След няколко секундния шок , мисълта ми започна да работи и да се чуди аджеба тия огледала за какво ли са?!То хубаво да си сложиш макиаж, па и прилепнали дънки , но да ги увисиш на закачалка със стойка от тия сантиметри , пък и най-демонстративно да си полюшваш кожляците пред хорските очи/ла...епа дойде ми в повечко. Обувките....ах , тези обувки. Търсих дълго време подбни в интернет ( и какво още видях ...ле-ле-ле).
Подобието е следното:


О!бувки
А на какво още се натъкнах докато търсих горните ....[опул на max]

Дали са на колелца?!


Язък за цветята


Направо ми се изпари всичко женско/дамско/нежно.Качих се в трамвая и само за момент се сетих , че ако нещото ме последва може и да ме настъпи с онези О!Бувки!!! Седнах , прилепих чантата скромно до себе си и се замислих. Тая женица не е за смях...по-скоро за съжаление. Но и това нямам право да правя.Тя се мисли за красива. Излезнала е да се покаже и да обере малко овации и определено няма верни приятели , които дори леко да й намекнат , че точно това не е нейния стил.След това минах на хипотезата, че късно е родила и сега има щерка на 19/23 , с която си менкат обувчищата.Тц...това също не ми се вижда правдоподобно.Преминах на чалга-модата (‘щото нали обувките). Но пък запецнах на коженото яке ...някак рокерско беше. В крайна сметка не намерих логика (за себе си) - защо тази жена ходи на тези чудовищно високи обуща.Ми то е трудно бе. Аааа..допълнението : тънък ток, също с черно-бели лентички+ такива на подметката.Баси!
Предполагам, че и моята скромна особа е била обект на подобни трамвайни размишления, но поне краката ми не са били мъчени на такова чудо ( упсс...само веднъж , но токът беше по-дебел, а и имах бал!!!).После прилежно си ги носих в ръка и съсипах копринените чорапи подарък от мама.
А дамата-обувка от тази сутрин ми смачка цялата представа за суета.

9 коментара:

Unknown каза...

Аз казах ли, че стар боклук като се запали, огън няма, но голям пушек се вдига (смях).

Lil каза...

Ахаххах, ама че го каза :) Точно...ама не и сочно :D

Блага каза...

Лили, ти ако като мен почти всеки ден срещаш в карето една съседка, с трима внука и 1 правнук, която отдавна премина 75, зарови мъж и две дъщери, и открай време си джитка с прилепнали гащи, токове къмто 15 см, златна чанта и дъъълга синьочерна коса с финтифлюшки тук-таме, лете в дрешки с гол гръб, зиме със тъмносиньо дълго кожено палто, не суета, ами и грам уважение към бабите нямаше да ти остане.
Аз също съм баба, оипитвам се да изглеждам по-млада /като всяка жена/, ама такова чудо...
Кръстю е много, ама много прав :)
Но пък всеки има право да става за резил когато и както си ще ;)

Lil каза...

Абе тази беше самотен субект, тип стара-мома недо-(сещайте се).Утре ще си приготвя фотото и дано успея да ви я покажа...то няма такоз чудо.А тези намазаните бабички са ми ясни, но тази не!
А и да, никога не е късно да станеш за резил ;)

Блага каза...

Сега като си видях коментара, малеее колко грешки :(
Аз да добавя към коментара на Кръстю - и воня, не само пушек.
Лили, едно рокерско яке пролет не прави. Чалгата е диагноза, а болестта - чумата на последните 25 години :(

Unknown каза...

:)))))))))))))))))) Счупи ми главата :))) Ами даааа аз подобна бизнес дама онзи ден зърнах :))) Чудех се и се маех ... почесвах се ... стана ми неудобно, че я зяпам в захлас ... тя пък си помисли, че я харесвам и и завиждам за "красотата" ... аз с някви си маратонки, прашасали от ровене с децата по пясъчниците ... тя горда ... ПРЕЛЕСНА :))) Бизнес дама в костюм и с такива обуща ... и с бач (фирмен с името и явно) ГОРДА на бизнес среща с двама мъже с по 10-15 см. по дадолу ... някъде докъм бюста и стигаха... ако я беше скивал Версаче, щеше в гроба да се обърне ... А прическата ... кошница от букли стърчаща 20 см. над кратунката и :)))

Ondine каза...

Ей на това се наслаждавах скоро! ;)Едвам успях да ги щракна е тълпата ;):)))

أمل каза...

о, аз колко такива съм виждала! даже преди се спотайвах да снимам из градския транспорт :D

аама не ми е много смешно. тъжничко е колко е изкривено всичко. и като видя някоя такава заблудена лелЯ, добре, ама ми е много по-криво като видя млади момичета, облечени като евтини проситутки...

Lil каза...

Явно всички срещаме подобни индивиди.То всъщност е ясно де, и те хора като нас.Но днес моята лирическа героиня не ме "зарадва".

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)