18.1.12

[370]Keep dreamin'

Мечтател на свободна практика!!!Луда (може би приятно), шарена, мрънкаща! Харесвам това: "Трябва да си имаш мечта.Ако си нямаш мечта как ще се сбъдне?" Аз.
Научих се да мечтая.Бях малка. Боса  и с обелени колене.
Имах оранжев слон, парцалена кукла и много мечти.Нито една не приличаше на другата.Обичах мечтите си.Обичам ги и сега.Пазя ги.
Но тогава мечтаех наистина.Като всяко малко момиченце.Но не бях принцеса.Мразех поли, панделки и чоропогащи.Ужас.
Имах златисто-бяла коса, 12 шева , много безсънни нощи и огромен чувал с мечти.
Знаех какво искам.Още като малка.И знаех , че искането не е представата ми за мечта.И до сега пазя мечтите си далеч от целите.Водя ги на разходка в различни часове.Обличам ги с мисли в червено и черно.Обеснявам им колко са различни.
Разбира се , че съм луда.И да, мога,  мечтая и ще!
Ти за какво мечтаеш?!
Да теб питам.Точно теб.Ти, който всяка сутрин пиеш ръждясало кафе с мокра цигара.Ти който закусваш с целите си.Ти , който си душевен ( а и не само) далтонист.Ти, сивият, скучен ( но не и кардинал) – по-скоро повехнал нарцис с чесново его.И пак ти , който живееш като търкаляща се тоалетна хартия.
Не знаеш.
Да.
Но аз знам.
Не няма да ти покажа как.Намери си розов балон , погледни към небето, виж себе си поне в две измерения.Научи се да си говориш сам.Тогава, може би, ще разбереш и усетиш насладата от това да умееш да мечтаеш.
Искаш да мечтаеш или искаш да можеш да мечтаеш...дали има разлика?!
Пожелавам на всеки поне една сбъдната мечта.Останалите прегърнете и оцветявайте.Понякога и незавършеният пейзаж е съвършен.Лека нощ!

2 коментара:

traiana каза...

Вече не пуша и още мечтая:) Благодаря ти за пожеланията.Чудесно казано!

Omnia каза...

За да сбъднеш мечтата, може би в един момент трябва да я направиш цел. Имам обаче и такива мечти, които, както и теб, държа на страна от целите си, просто, защото не искам да се сбъдват. Те ми харесват такива, каквито са- един спокоен свят, в който мисълта ми е безгранична, фантазията- четката на велик художник, която със замах рисува от самият художник- моята душа. Това е нейното място, където тя е романтичният творец на своите светове :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)