13.4.10

Без граници...

Размилшявах няколко поредни дни над тази тема.Овъртах мислите си ,навивах емоциите на цветни флинтифлюшки и бях невиждаща за сивотата.Пресмятах във време,дължина,усещания и мигновения.И както и да го завъртах ,както и да прехвърлях и отритвах очевидните отговори ,те си оставаха само три.Напрягах се да добавя поне още една половинка,но такава така и не се появи.А всъщност се опитвах да си отговоря на въпроса:
"Кои са нещата от живота,които не познават граници и не се влияят от тях?"
Моите отговори за три.Исках да измисля още ,но измисленото само по себе си не е отговор,нито логичен,нито обосноваем,нито истински приложим.Може би ще се появи,но не точно ,когато исках да го напиша.
Кои са ?
Тези :
Времето
Фантазията
Майчината любов
Времето няма как да рамкираш ,избуташ или изпревариш.То винаги е първо ,не се дърпа от нас,но ни дърпа в посока,която винаги в началото си е плаха и непорочна и води към безкрая.Няма как да кажеш :времето го няма ,защото свърши преди час.Ако се случи ,няма и да успееш да си го помислиш.Няма логика да е безгранично ,защото добрите стари учители са ни учили ,че всяко нещо си има край и начало,но...Е времето -няма няма край,началото е все още спорен въпрос.Времето няма и граници.
Фантазията е толкова безгранична,колкото и никаква.Не съм срещала хора без фантазия ,а казват че имало.Не знам.Аз дори не искам да познавам такива.Тя е толкова сплетена,жълта,цикламена,вечна и нестихваща.В света й по предназначение няма граници,защото тя не е  за това да ни покаже нещо ,да ни извлече поука,а за да ни помогне,удовлетвори,да ни утеши и стимулира.Включвам и мечтата при фантазията-някак си са приятелки-чак неразделни не,защото отдавна смесваме целите и мечтите,което премахва автомачино безграничността.Фантазията няма граници,защото се случва в безграничното пространство.
Майчината любов е безгранична.Без мотиви,без обяснение,без граници!

Още една безграничност,Вашата?Споделете я :)

Хубава вечер на всички :)

Снимка:Internet

12 коментара:

Владимир Кабрански каза...

И аз съм мислил преди време, донякъде повлиян от математическата страна на въпроса. Всъщност всяко нещо има граници. За да ги видим обаче ние, трябва да сме по-големи от тях или поне съизмерими. Така е и с изброените от теб неща.Отделният човек е много малък за да види границите им. Не е по силите ни.

Alhzar каза...

Простотията

Златина каза...

Надеждата! :)
"Надеждата е хубаво нещо, а хубавите неща са безсмъртни!", се казва в "Изкуплението Шоушенк".
И безкрайни, бих казаа аз! :)

LaMartinia каза...

Хубав пост! Съгласна съм с твоите 3 и бих добавила 2 от мен: изкуството и обичта към детето!Поздрави и повече безгранични неща:–)

أمل каза...

"Кои са нещата от живота,които не познават граници и не се влияят от тях"

Веднага ще ти кажа едно такова нещо, което обаче изобщо не е така лирично като твоите примери. Човешката простотия, за съжаление, не познава граници и не се влияе от време и място :)
Ако се сетя и нещо хубаво, ще го напиша ;)

Ирония Идиотова каза...

Въображението. За мен то е без граници:) Съчетано с фантазията- стават чудеса даже:)))))Безгранична вечер няма да ти пожелавам,че ще стане скучно, за това- спокойна такава ще ти изпратя от морето:)

Ирония Идиотова каза...

Въображението. За мен то е без граници:) Съчетано с фантазията- стават чудеса даже:)))))Безгранична вечер няма да ти пожелавам,че ще стане скучно, за това- спокойна такава ще ти изпратя от морето:)

(от два дена се опитвам да пусна коментар, по ангелите!)

Lil каза...

@Владо моя лична максима е ,че няма нищо невъзможно :)
@Незо-простотията има край ,както и начало,защото е явление прилежащо и заразно :) Винаги имаме шанс да се отървем от нея,защото сами я създаваме,респективно унищожаваме.
@Злати,взимам Надеждата и я поставям на местенцето,което ми липсваше,когато пишех темата :) Благодаря ти :)
@LaMartina,добре дошла :) Изкуството...може би но има цензура :)
@Биа,мислих върху това-обясних по-нагоре,защо не включих простотията.Границите не се делят на позитивни и негативни.Надявам се да се досетиш за още нещо,ще ми бъде интересно.Тенкс ;)
@Идичкааа,въображението е при фантазията :) Приема се.
Мда...коментарите!Пак ще се извиня-бях сложила временна модерация заради спам.Вече всичко е наред.Сори,ако съм ти опънала някоя струна.Гуш!

Peter Pan каза...

Инерцията - Нейно Величество Инерцията е без граници, задръжки, стандарти и лимити...
Огледай се наоколо. В нейно разпореждане са дори времето и въображението...Тя търкаля историята, тя стои зад нея, зад Големия взрив и преди него...Подчинети й се ! Защото има девиз - Елате при мен, за да не дойда Аз!....

Марио Кроненберг каза...

Аинщайн е казал, че само две неща нямат граници - вселената и човешката глупост. За първото може да се спори, но второто е безспорно. А най-ценното, което имаме е времето. Можеш ли да си купиш време или да откраднеш време - не можеш, нали? То е най-ценното и летиииииииии...

Анонимен каза...

kakto mnogo pati se slu4va
na prav pogled umen vapros
vodi do zadanena ulica
koto iska da nadzarne zad perdeto
na ezednevieto i da vidi bezkrainostta
na vsi4ki ne6ta
da pro4ete karlos kastaneda
no vsi4kite mu knigi
za6toto te sa vsa6tnost edna
ot spiralata.com ili net
pesko66@abv.bg

LaMartinia каза...

Лили, имах предвид изкуството не като резултат и стойност, а като порив и действие:-) Поздрави!

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)