22.2.11

Седмица-част II

Беше Събота.Стана рано.Направи си кафе.Боса.Запуши.Взе си душ,облече се и седна на дивана.Чакаше проклетата мелодия.Заспа.Събуди се с размазан грим, препълнен пепелник и тишина.Отвори входната врата.Натисна звънеца.
Та-ра-ла-ла-туп-туп-ла-та-ра-та-дум.
Г-жа Джийвс отново гледаше от верандата и прочистваше гърлото си.Не й остави време да изстърже по нея.Тръшна вратата.Кошница нямаше.
Стоя на лаптопа до късно.Провери всички куриерски фирми , които обслужваха квартала.Позвъни на всички.Нито следа.Успокои се с мисълта,че утре е неделя.
Беше Неделя.Пухкава, бяла и топла.Отвори и прозореца и вълна от карамелен въздух я събуди.Някой правеше бонбони.Толкова обичаше карамел.Направи си чай.Погледна виновно към обещанието си, което й се „усмихваше” от хладилника.Беше обута в кецове.Сиви.Любимите й.Спортно долнище и цикламен топ.Беше готова.Прегледа новините в интернет, надраска няколко мисли в блога си , провери фейсбук профила си.И тогава се случи.
Та-ра-ла-ла-туп-туп-ла-та-ра-та-дум.
Застина на мястото си.Преброи до 10.Изправи се и безпроблемно стигна до вратата.Не погледна през шпионката.Не се спъна и не си счупи нокът.Отвори с усмивка.Кошница!С жълти, шарени,лилави,бели лалета!!!И куриер!
-Добър ден.
-Добър ден.
За част от секундата погледна шапката, униформата, табелката.На всички тях пишеше едно и също.
Агенция ‘У.С.Ш-У’.Усмихна се на бързината си и малко се зачуди на името.И все пак беше доволна.
-Шийла Родик.
-Да.
-Това е за Вас, моля подпишете тук.
-А бихте ли ми казали кой е подателят ?
-Разбира се Госпожице.Но трябва да попълните тази декларация, след което да дойдете лично в агенцията , за да получите съответната информация.
-Ами...добре.Щом се налага.
Тя се подписа и попълни прилежно декларацията.Взе кошницата, благодари и затвори вратата без да я затръшва.Отвори килера и я остави до другата.
Направи толкова много неща, но Понеделник й се струваше толкова далече.
Понеделник.Облече се, гримира се, избра тъмен костюм и равни обувки.Заключи и се качи в колата.Погледна към листчето с адреса на агенцията и се запъти натам.Офисът на агенция ‘У.С.Ш-У’ беше странно разкошен.Малко кичозен, но луксът й харесваше.Имаше цикламени канапета, което отбеляза като плюс , заедно с белите фрезии на входа.Посрещна я любезна и прекалено лъскава блондинка.Очакваха я!
-Заповядайте Госпожице Родик.Добре дошли в „У.С.Ш-У”
Подадоха й розов плик.Запечатан с восък.
-Боже.Хората не пестят от реклама.
Благодари.Тръгна към входа и си обеща да не тръшва вратата.Не й се наложи.Модерното фотооко й се усмихна широко, заедно с вратата от матово стъкло.Не беше обърнала внимание на влизане, заета с мислите по предстоящето разкритие.
Ръцете й трепереха и отключването на колата й се стори много сложна операция.Седна за волана, приглади косите си по навик и отвори плика.
„Уважаема Г-це Родик,
Имаме удоволствието...дъра-бъра-любезности."
В следващия момент лицето й приличаше на стафида.Изкривено,надуващо се, синьо.
-Мамка му!Не може да бъде.Ах ти ...ти...ти..мамицата му!
В жълто поле и шрифт с болд ефект пишеше:
„...подател: Г-жа Линда Джийвс”
С Уважение :
Агенция „У.С.Ш-У”- Услуги за самотни шизофренци-Успех”.

2 коментара:

Unknown каза...

:))))) Ей Лили как ме развесели тази сутрин ... многооо ми хареса! Денят ми ще е по успешен от вчерашния,започна с усмивка :))

Lil каза...

Иве радвам се!А че треперя от милата и трогателна изненада вече знаеш♥Сега е мой ред да те изненадвам :) Целувки :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)