15.10.08

Работа....и пак работа

Днес било Сряда...да ама за мен утре е Петък.Къде ли тогава е отишъл Четвъртъка?Мда...нейде измежду задълженията,а душичката ми бленува за уикенда и затова така си прескача дните....
Започнах нова работа/втора/.Бях прекъснала за малко с второто бачкане и натоварването до максимална поносимост,но се налага.Не искам да се ядосвам за положението в страната,че ако ме захапе музата на тази тема-час писане ще ми е малко.Важното е всеки сам за себе си да преценя условията,в които живее и дали те го устройват или не.Тогава се заражда социалната алчност за кариеризъм и за надмощие ,в собствената си кочинка.Търсиш понякога според възможностите си,понякога на късмет и се уповаваш на думите на старите хора и дебелите книги "Който търси намира".Аз не съм по-различна социална еденица в този хаос,та и аз така-тъсрих,уповавах се и се надявах-успях.Пожелавам си все така да успявам в стремежите си.Пожелавам го и на всички мои близки и любими хора,защото чувството ,че си задоволил собственото си его не е егоизъм в случая ,а удовлетвореност.Който и да прочете това ще си помисли ,че съм намерила съкеовище -не съм ,или може би съм.
Но работата си е работа-изморява те,пие от свободните минутки с любимите хора и понякога те оставя в пълна неадекватност.
Но и не се оплаквам.Стискам си сама палци да се справя с новата планина от храброст и да прехвърля заветния хълм на работните постижения.И тази ми работа ми е като хоби ,защото е свързана изцяло с развитие на английския език.
Тук се сещам за един куриозен лаф на чичо Иван от Big Brother 4 "Е да няма да я целувам по мозъка"!
Незнам защо у нас все още битува теорията,че жената е родена да готви и чисти.И от еманципацията изоставаме...освен единици хора или нехора.Нехора наричам онези паразите.
Отърсвайки се от мисълта за това от какво те лишава "тъкането на два стана" (две работи) -съм доволна и се радвам,че намерих точно такава работа.Търсенето си заслужаваше.
п.с.Който чете може да кликне на картинката с човечетата носещи кашони-радвам се да съм от екипа на фирмата ,която поддържа този сайт/блог и още много такива

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)