14.11.09

С чаша кафе ...


17:06 ч.
Приключих със задачките у дома.Изхабих един бойлер с топла вода и се чувствам отново жива.Зъбоболът е по-търпим.
Заслужавам да си изпия кафето.Хубаво,ароматно,топло-в любимата ,жълта чаша.Запалих цигара и потърсих компания на кафето.Обичам да пия кафе и да чета.Намерих хубав разказ,малко розов (тоест лигаво-любовен),но поради авторската защита се отказах да дам линк.Присетих се,че някога пишех кратки разказчета -миниатюрни дори.Търсех точно определен.За едно кралство,за тъмнината и светлината,за една "сляпа" светулка.Знам къде е.Станах,смъкнах кашона и намерих опърпаната тетрадка,където събирам творенията си.Прочетох го.Сега го споделям с вас.Приятно четиво и много подходящо с глътка топло,следобедно кафе.

101/2005 г.


Две Кралства-Един Крал

Слънчеви лъчи порят девствените облаци,покварени събуждат се младите листа.Отровена капе сутрешната роса.Вятърът окован е във величествена клетка,без изход.Малките твари треперят под ударите на деня.От другия край е Нощта!

Облаци,птици,листенца и човешки сърца са обединени в едно-всички те дишат спокойно под воала на съня.В ъгъла на нощното царство две бедни души разговарят.Не се виждат очи ,не се усещат тела,не туптят и сърца-чуват се само гласове.
-Казват ,че е страшно да се събудиш в страната на Слънцето.Там има светлина.Светлина,която те заслепява,стопява силите ти ,сковава в блестящ лед сърцето ти.Прониква в теб и ти се събуждаш...започва денят...и няма спасение...той краде с пълни шепи от теб,изсмуква живеца ти ,завладява всяко тъмно ъгълче вътре в теб...изтръгва от теб съня...тихичко ти нашепва:”Ти никога повече няма да заспиш!Забрави за съня-него вече го няма!’-толкова ме е страх...
-Чух ,че някъде там ,в страната на светлината,се родило дете-заченато от греха на Ноща и Деня ,захранено със светлина и растящо в топлите прегръдки на Ноща.Дълго време ,точно в полунощ,Денят и Нощта се събирали ,за да вземат решение как да скрият греха си от света,как да го унищожат...Отрочето било положено под закрилата на една сляпа светулка.Светлина и мрак в едно.Детето растяло с бързината на вятъра,поемало от живота с пълни шепи и...сънувало без да заспива.Казват ,че това Дете ще ни спаси...!

-Светлината в тъмния ъгъл...коя е тя?!-крещяла Нощта на сенките и дълбините си-изгасете я!

-Аз съм ,сляпата светулка,Ваше Величество.Вие ме създадохте,нима не помните?

-Защо нарушаваш мрака бедно създание?

-Нося послание за Вас-от Детето.

-Изгасете я!Убийте светлината в нея!-раздираше себе си Нощта.

-Какъв е смисълът от това Господарке?Аз не я виждам.

Тогава в черното небе се разнесоха златисти лъчи,облаците потръпнаха ,прободени от парещи вълни ,листенцета се клатушкаха в нежна прегръдка,черната роза пророни чиста капка роса,бедните души в онзи тъмен ъгъл потънаха в дълбок сън.

-Но я усещаш вътре в себе си!-каза Детето.

Светла вечер желая на всички. :)

8 коментара:

Alhzar каза...

Различно е... и странно :) Харесва ми

Maria Pepeldjiyska каза...

На мен ми е четиво за Лека нощ !
Лека и на теб !
Пепеляшка

Preor каза...

Благодаря за това :-)
Добросъвестно ти завиждам да знаеш.
Прекрасно е....
В един стар коментар ти казвах, че искам да мога да пиша, като теб. Не съм излъгал :-)

Aquawoman каза...

Хах, Бубче, не си ли го публикувала по-рано? Защото ми звучи познато.
Недей да търпиш зъбобола, а отивай на зъбар, да не стане по-лошо!!! (личен опит)
Целувам те {}

Lil каза...

@Nezzo ,тенкс-намерила си точния смисъл-различното :)
@Пепеляшка радвам се да те видя тук и мерси :)
@Preor,мисля че се разбрахме за суперлативите ;) Още повече ,че това е писано 2005!Но,Благодаря ти.
@Бубче,не.Те са два подобни.Другият си го чела на едно друго място и беше посветен на една Измамница ;).Няма за какво да ходя на зъбар-боря се с мъдрец,правилно растящ да му се не види.Цунки и от мен {}

Ирония Идиотова каза...

Лили, в началото те харесвах, после, като се поопознахме, ти се радвах, сега те обичкам. Разказът ти ме накара да се почувствам хем невинна, хем обръгнала , хем светло, примесено с малко тъма, че да не ми е скучно:)
Благодаря, Лили:)) ( разчувствувах се:)))


пс- мнооого гоолеми съчувствия относно никненето на проклетия мъдрец. Аз все още се мъча само с единия, и само 3 ръбчета били изникнали моля ти се(шок!). Чакам четвъртото да благоволи, ама не знам кога. Вероятно къмто 60-тата ми година. А има още цели 3 мъдреца за никнене. (шок!) Към бузата ли никне, проклетията? Наистина ти съчувствам, аз щях да пукна от дренажи на венец и физиономия като на малък Буда:(..

Lili каза...

@Идичка и аз те обичам :) Относно зъбът-те се оказаха ДВА-мамицата им.По един от ръб от долен и горен ми пробиха бузката.Гадове.Но растат правилно и не желая да ги махат.Сега съм много по-добре.Благодаря ти :) Цун :)

Bla каза...

Пробиха ти бузката? Представих си го.

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)