8.3.09

Mother's Day!

Честит 8-ми Март!


Това е празник,който от малка са ме учили,че е на Мама.Никога няма да забравя как в детската градина ни подготвяха за този ден.Правехме снимки до един голям жълт телефон и после чичкото с фотоапарата ни ги носеше,а ние тичахме у дома с цветенце в ръка и със снимката.Понякога ,или доколкото си спомням,май имахме и нещо като празненство,на което бяха поканени всички майки.Пазя си още онази снимка с телефона.През годините този празник не си остана онз соц майчински празник.Доколото знам,вече е и международен.За мен самата си остава дилемата,дали празнуват само майките или всички жени?!Още повече,че понятието жена е доста разтегливо и определено не дължи семантиката си на това да си от женски пол.Не всяко момиче е жена и обратното.Но нека празнуваме.

За моята Мама мога само да кажа,че е истинска жена,че и още толкова :) Обичам те Мем :)

For all Ladies:


4 коментара:

Neizi_ss каза...

Първо Честит празник и на теб Муцоранке!
А сега по темата ...какот ти казах, ще те реплекирам - по повод българското тълкувание на празника 8 март, че е ден на Мама, и като цяло на жените, които са раждали.Повече за това каков мисля, ще откриеш в моя блог - но най-общо казано - 8 март възниква като празник на силните и борбени жени, които търсят себе си и отстояват правата си ...някой може да каже че е ден на феминистките, но не бих се съгласила. Дори жената домакиня гредаща децата, пускаща пералнята и препускаща из кухнята има своите права!
Деня е Международен празник от самото му начало .... но бгсоц реализма го внедри като Ден на мама, в което няма нищо лошо като цяло!
Това Ден на жената ...а определението за жена е по-пространно от това за майка :) или поне така си мисля - не съм проверявала в тълковния речник :)

Lil каза...

Охх,задържах си мисълта на скорост!
Та...аз ти казах ,че лелките бъркат не само манджите ,ами и представите на дечицата в детските градинки.Отказвам да си сложа корделите,плисараната пола и ризката с кръгла яка,ама ще почерпя с италианско блюдо,Търговище мускат ,червени рози и много настроение.А ко ще и обикновена Неделя да е :)
Целувки

//пу-пу да не ми е уроки на дупликата ха-ха

Stacey Schafer каза...

What a lovely bouquet! Thanks! Mother's Day in the U.S. is in May, so thanks for the early surprise:)

Lil каза...

Hi Stacey :)
Nice to hear that you have the same day.In fact 8th March is an International Women's day :) Kisses
Lili

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)