29.12.10

Ами...ако се случи?!

Мечтаем!Бягаме след мечтите си , докосваме краищата им, летим в ефирността на бляновете си.Свобода!Продължаваме танца, дори и да не знаем стъпките.
И изведнъж музиката е истинска.Танцът е реален.Балната рокля не е цепната, а ние потракваме в непознатия ритъм. Една мечта се е сбъднала!Тук започва нашият хаос.Бяхме си подготвили реч, специален поздрав, тост.А сега няма сценарий, чашите са още празни или въобще ги няма, но музиката не спира да ни напомня,че се е случило.Моментът на паника е неизбежен, защото дори и в най-смелите си мечти , не сме знаели как ще постъпим , ако се случи.
Този път знам сценария.Подготвила съм си няколко.Ще танцувам нашия танц, стъпките не зная, но съм готова да ме настъпят.Не искам да попадам в момента на ужас, в който не разбирам дали да се радвам или да бъда практична.Все пак съм мечтала да се случи.Дори съм искала, чакала, настоявала.И трябва да съм готова да дам точния отговор.Да!
Все още очаквам този голям коледен подарък – за нас!Търпението е сила.Минах през всичките си нетърпения, за да осъзная силата на собственото си търпение .Не е лесно да чакаш или очакваш.Но е много лесно да се усмихнеш на дошлото и да го поздравиш.Всичко това с ясното и подредено съзнание,че твоята мечта вече е реалност.
Хората сме неподготвени да сбъднем мечтите си.Страх ни е да нарушим изграденото и да се впуснем в нещо ново, чийто резултат или край не знаем.Боязливи сме, страх ни е.Но въпреки това винаги рисуваме готови пейзажи , за които в последствие не знаем какви цветове сме използвали.Объркваме се от мисълта за непредвидените нюанси на последствията.Започваме да се лутаме в чуждите реализации и пропускаме факта, че тези мечти са си наши.Мечтите обаче не са лични.Винаги са свързан с кой, къде и кога.Трудно е да понесем,че сме намесили целия си свят в химерата си.Винаги се стремим това да е нашият успех , нашият връх.Но всички наоколо ни виждат, споделят емоцията , дори искат да е тяхна.Сбъдването на мечта е еуфория, неописуема радост и заря.И всеки иска да са негови.Егоистично!Да!Разумът и фантазията винаги са съучастници , но не и в света на мечтите.
Аз съм мечтател на свободна практика.И ако се случи ще последвам мечтата си до края.
А ти?

21.12.10

План , а не равносметка!

Времето в края на годината предполага да извадим на показ всичките си падения, успехи и емоции и да ударим чертата.Резултатът никога не ни харесва, защото сме научени да искаме още, а не да се радваме на достатъчното.
Не очаквайте от мен равносметка.И аз не я очаквам от самата себе си.И такава няма да има.
План за новата година - да!
Wishlist или подреждане на мечтите- едно и също е, стига наистина да сте сигурни и да вярвате в нещата, които искате да ви се случат.
Аз искам и пожелавам да ми се случи:
Всички мои близки и приятели да са здрави!По-важно и ценно нещо от здравето няма.Преди много години , когато не знаех колко е важно да си здрав, бях болна.Сега се моля да не се разболея, защото ценя здравето.Не моето, на всички!Пожелавам Ви да сте здрави!
Мечтая да сбъдна поне една много малка част от мечтите си и да си изградя нови.
Искам и вярвам ,че всички около мен ще бъдат по-добри, по-щастливи и по-толерантни към другите.
Искам и вярвам в себе си , че ще успея в едно важно за мен начинание, в което се впуснах уж случайно.
Искам и искрено се надявам да не разочаровам по никакъв начин хората, които обичам и ценя.
Искам и знам ,че ще се случи да обичам още по-силно и да виждам онези зелени очи щастливи и спокойни.
Искам и знам ,че ще се случи всеки един мой близък човек да получи онова, за което мечтае.
Пожелавам на всички , познати и непознати, да бъдат хора със себе си и околните; да търсят спокойствието и пламъчето в очите на приятелите, любимите и дори враговете си; да отстъпват и да не поругават грешките , а да се учат от тях; да бъдат нечия пътеводна светлина!

Весели Празници!


И не забравяйте : "На Коледа се случват чудеса".

4.12.10

Поучително в дъжда

Всички предмети на разкоша

"Живял някога суфи, който бил и преуспяващ търговец, натрупал много богатства.
Един, който го посетил, бил потресен от богатството му. Той разказвал: "Току-що ми се случи да видя този суфи. Знаете ли, той е обкръжен от всевъзможен разкош."
Когато съобщили за това на суфия, той казал: "Известно ми беше, че съм обкръжен от всички предмети на разкоша с едно-единствено изключение. Сега вече знам, че в деня, когато дойде този чоВек, колекцията ми от предмети на разкоша придоби завършен вид."
Някой го попитал кое се явява последният предмет на разкоша :
"Последният предмет на разкоша е да има някой, който да ти завижда" - отговорил суфият. "


А иначе вали ;)


снимка:Internet