3.3.09

3-ти Март!


Честит Празник България!





Пожелавам на всички Българи да бъдат винаги такива и то не само на този празничен ден!Да не губят смисъла на това да си достоен Българин.Да не опират на границите и малката ни държава.Голямото сърце и чувството за национална принадлежност не би могло да се ограничи.

В този ден се сещам за всички мои близки ,които не са в България!Обичам ви! И да си идвате по-скоро ейййй :)

Още се присещам за една съседка от Хасково-лека й пръст!Тази силна жена влизаше във вихъра си все по празниците.Повечето хора в квартала я наричаха "Луда".Но това не е така.Беше различна и много впечатляваща.Бях малка ,но още си спомням как докато строяха къщата си срещу нас на един 3-ти Март беше се качила на токущо излятата плоча на втоия етаж и рецитираше Ботев!Няма така гледка!А глупаците мислеха,че щяла да се хвърля!Пошли мозъци.

Днес излязох на терасата и се огледах за Българското знаме.Нямаше го.Никъде.На нито един балкон,на нито един покрив,на нито един прозорец.Яд ме е ,че нямам трибагреник,иначе бих го закачила на балкона.Това ме натъжи....



2 коментара:

Rossitca каза...

Здравей Лили,
не зная къде живееш, но в квартала в който живея аз имаше доста знамена изброих около 10 само за разстояние от 50-100метра. В това число бях и аз, моя приятелка ми подари преди време национален флаг и тази година се сетих за него! Явно все някъде има трибагреник на празника ни.
Поздрави!

Lil каза...

Здравей Росица :)
Благодаря за коментара.В тих квартал в центъра на София.Затова се изумих на липсата на знамена.И още ме е яд,че нямаме у дома,но ще си купим :)Браво на теб и всички онези хора,които се Българеят и то с основание и покритие :)
Погледнах профила ти.Нямаш блог...а бих се радвала да видя такъв :)
Поздрави и Усмивки :)

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)