15.3.12

Plus size

Днес  съм ядосана. На пошлостта и меко казано грозното изказване на видният ,   български разбирач Иво Сиромахов.Едва се сдържам да бъда доста по-пиперлива в обрисуването на този снажен момък. Но мога и да не се сдържам. Ето така: "Г-н Сиромахов, имайки предвид телосложението Ви ,  което лично аз отличавам като пихтиесто, мазно , плешиво и дори гнусно, не разбирам с чия от силите на комплексираната ви психика изписахте следния статус: „Проблемът не е в теб, проблемът е в мен. Ти не си виновна, че не харесвам скучни, дебели жени.” "
Да разнищим целостта на проблема Ви. Една скучна жена е наистина опасно явление за Вас,  тъй като и прилично умните такива,  рядко биха били покосени от изконната остроумност на Вашата простащина. Не, не съм Люба Колезич,  но заврънтулките в българската реч  не са ми далечна утопия. Изпитвам отврат и неизлечима непоносимост към типове от вашия сорт.Неузрял домат е по-добрият избор от Вас самия.
Не се стърпях.
Но за да не бъда голословна, нека погледнем фактите.
Plus size.
Всички ние , жените с извивките, които от 7-ми клас „страдат” от размер XL+ сме Plus Size.Кавичките са на място.Страданието е лично Ваше, на всички онези , които не разбирате  смисъла на понятия като уважение,  равенство,  единство и дебела жена.
Дебели жени ,  драги зрители,  няма. Разбира се, че ще предизвивам анорексичен бунт сред нискокалоричните и заклети фитнес звезди. „Погледни се, ма!Ти си 100 кила”.Това няма да ми го каже отражението в огледалото, а някоя оскубана, плоска и импотентна душица, която е наизустила всички диети, калории и прочие и се радва на своето tummy , все едно е хапче за акъл.Да, ама не. Килограмите никак не са белег на интелигентност скъпа.Да не говорим , че всеки мъж ( спорете, ако смеете) далеч не е привлечен от стърчащ кокъл , ръбещ задник или плоска предница.Хайде де?Как е на пипане?Зле, нали? И тогава къде отива резултатността от всичката мъка , от глада или от потта при хлътване на корема?!
Не успорвам фактът,  че жена с перфектно тяло ( без смъртоносни диети) буди уважението ми.Но аз не съм тя. И по-важното е  ,  че не искам да бъда.А ако поискам ,  ще го направя.Въпрос на избор.
Предполагам повече от половината читатели ще се изсмеят ехидно на горното заявление, а останалите ще поклатят глава в нечия посока, ще извикат асоциация или ще си цъкат с език или с каквото имат там.Дори и няма да се замислят над това, което искам да напиша.Майната Ви! Без да се извинявам , защото това  е моето лично мнение.
Да носиш дрехи XL не е нечовешко, нито грозно, камо ли скучно.
Аз съм дебела.Е и?
Два типа изказвания:
1.Отслабни.Направи нещо за тялото си.Престани да се тъпчеш.Ще се кефиш на два размера по-надолу.Супер е да кръстосаш крака, без да се сгъваш на фльонга.Вредиш на здравето си. Дане говорим за гардероба.И ще си секси!!!
Аз: Кой е казал , че се тъпча? Аз си кръстосвам краката!Аз съм секси!
2.Аз те приемам такава  каквато си, но няма да имам нищо против ако  отслабнеш, стига ти го пожелаеш.
Аз: Съгласна.
Била съм 60 килограма, била съм и повечко.Тоест вкусила съм и от  двете торти , нискокалоричната и онази със страхотния маслен крем.И двете са ми вкусни,  но аз съм си аз.
Най-важното е да се чувстваш добре в кожата си!
Скучна.
Има и такива хора.Но комплектът скучен, дебел – Не!
Здраве
Тук залагам на това, че всеки преди всичко трябва да е здрав.Няма две мнения по въпроса.Но понякога , слаб не означава здрав.И обратното.Ако килограмите са нездравословни, тогава съм За отслабване.Но само в случаите,  в които става дума за здраве!!!
Моралната  страна на plus size.
1.Депресирана ученичка с очила и брекети.Това е картинката, която масовката рисува.Натяква и вглъбява.И накрая се получава.Тя ще си повярва и ще стане скучна и дори ще напълнее.Не защото не умее да се усмихва,  не защото не е секси, не защото няма  влудяващ поглед,  не защото няма разкошна трапчинка,  не защото няма разтапящо черно бельо, не защото носи дрехи plus size, а защото някой друг е пожелал така.
2. Аз съм жена plus size.Period!
И ако някой иска да ми каже или дори намекне, че не е възможно една закръглена дама да бъде секси , ще се изсмея.Гърлено и от сърце.
Фактите.
Plus size моделите са едни от най-харесваните, обличаните и показваните.Защо ли? Вижте сами.


Ta?! Вие какво мислите?

25 коментара:

lenival каза...

Жената трябва да си има извивки. Точка. Аз не влизам в определението за "plus size", но пък самата мен слагат в други "калъпи" от мили думички.
Всеки си има определени физически характеристики и наистина най-важното е да се чувстваш добре в кожата си и в компанията си. :")

Поздрави!

Lil каза...

@lenival , харесва ми точката в коментара ти ;)

Стеф каза...

Напълно съм съгласна с теб и се изкефих на всичко написано. Колко пъти са ме вбесявали и мен така наречените български шоумени, които много обичат да се надсмиват над хората и да си правят шеги с външността и възрастта им, като че ли те са вечно млади супер красавци. Това е израз на простащина и на творческо безсилие.
А що се отнася до скучна и дебела такова нещо според мен няма - по-пълните хора обикновено са страшно забавни.
Снимката наистина е красноречива - прекрасно изглежда тази жена. Сещам се и за Адел, която е удивителна и много истинска.

Ondine каза...

Лилита,що обръщаш внимание на "дребните" душици,бе Слънце?
Бъди щастлива, всичко останало знаеш много добре е преходно и възраст, и красота ,и килограми....;)

:D:D:D

أمل каза...

Много съм далеч от plus size, и даже повечето хора биха ме определили като кокалана, но съм много съгласна с теб, Лили.
Наскоро аз много беснях по темата, защото ми се случи да чуя подобни коментари за една нашумяла в псоледно време брит певица. Страхотен глас и ужасно чаровна жена. "Ама тая е като слон".
И да, Стеф е права, че пълните хора обикновено са много жизнерадостни, това са и моите наблюдения. И мразя кифлите, които по цял ден изчисляват колко калории са погълнали/стопили.
Да си красив и да изглеждаш добре е +, но далеч не е гаранция за щастие.

Lammoth каза...

Plus size are damn sexy :)))

Nightwish El каза...

Ех, Лили - ако бях мъж щях да искам шепите ми да са пълни, където и да пипна. :P
Да си здрава и да се чувстваш обичана, другото си е суета.

anastasia каза...

Лили, разбирам кое те е ядосало - префинената простащина и осъждане в думите на "ентелигентния" сатирик, който явно се е възкачил на Олимп и раздава щедро нескопосаните си оценки. Напълно те подкрепям , защото това е преди всичко посегателство върху човешкото достойнство чрез присмех, а това не е изкуство, още по малко сатира.

Unknown каза...

Азъ, пък мисля, че и на кокаланите и на дебеланите и на тези в десятката, энтэлэгентните разбирачи са последният кавал на дупката им (смяхъ) :)

Dani каза...

Лили, отделила си му много време :)
Той има и един коментар :
"Не мога да разбера защо из сайтовете разни лелки
си казват момичета?
Сигурно така смятат, че стават по-млади" !!!
На него отдавна не му обръщам внимание!
И друго си е една жена да има женствени извивки!
На който не му харесва, значи няма вкус!
Прегръдки!

Змей каза...

Тая кака е яка! <3

Lil каза...

Първо да разясня на всички: Не съм написала текста, за да оборвам Плешо ( лошо поведение от моя страна, но пък си го заслужи), а защото ми писна да гледам как така или иначе смотляци се опитват да го докарат с тела.Днес съм лоша.
@Стеф, и те са хора, но такива изказвания ми идват в повечко.А и не очаквам нещо кой знае какво от чичкото от телевизора.Изтърканите мурафети вече не са толкова интересни.Бяхме будали,ама стига толкова ;)
@Онди, аз съм над тези неща, но обичам да изказвам мнението си по теми, които лично ме засягат.Това че аз съм превъзмогнала килограмите, не важи за много млади момичета, които наистина страдат.А на оня , майната му умножено по много :)
@Надинка ти си пич! Независимо от това, че ако те гушна има опасност да ти пукна някое ребро ;)
@lammoth, yeah we are!!!
@El, много ми се иска да ме нарисуваш , пухкава.Ама сериозно!!!
@Анастасия , трудно подминавам простащината , особено тази извън габаритната и толкова плоска.Жал ми е чак за човечецът...
@Кръстю, дори няма дупка за такива ;)
@Dani, на него не, просто ми даде повод да напиша текст, който ми се моташе отдавна в главицата.Гуш♥
@Змей, те такава кака ще ти се сторя ( само да ми порасне косата) ахахаха, баси колко скромно ;)♥

Ирония Идиотова каза...

Тая галадонка Сирамохов е бетер п***а. Винаги гледа квото е модно и той на момента да се влее с редовната простотия. Някой трябва да му каже,че не на всеки мъж му ходи гола глава.Виждала съм го лично. Ако друго място му стърчеше така, както задника му, вероятно щеше да се ядва. При него и външността, и това, което показва като нрав са пълен шит. Никога не съм го харесвала.Толкоз за него.

Скаридекеее, идея си нямаш колко хора мислят като теб. В това число и аз. Била съм и на двата фронта- много слаба и много пълна. Хубавото е,че никой не забелязваше тройния кат сланини, щото за тях си бях Ида. Тоест- важното е всичко останало, а не какъв размер е човек. Освен тва друго си е да имаш цици, а не чорапи. Ай,че и азсе вкиснах , му се невиди. Млясс;)))

traiana каза...

Много време си му отделила на този смешко:) Както казвам аз : " Всеки има право на ...лош вкус!". Хубав уикенд!

murmorko каза...

Аз още си мисля за изречението:
"Как е на пипане?Зле, нали? "

ДА! И от това има само едно по-лошо, силикон в/у кокал :)(тествано).

d_r_watson каза...

Аз те харесвам.

deni4ero каза...

Шушо, нали знаеш, че за дамите тип рубенсов тип дават повече камили :)
Не си хаби нервите заради глупави хора, а глупавите хора достатъчно за наказани с глупостта си.

Анонимен каза...

Адмирации за статията във всеки един аспект: смислово, емоционално и лексикално!!! А това за неузрелия домат ме накъдри максимално:))))

Анонимен каза...

Лили, много ми е приятно да те чета!
Но, почти винаги има едно "но" , преди време беше писала за дебелите и слабите жени и тъй като те харесвам без да те познавам се почувствах засегната, сега отново се получи нещо такова.
Слаба съм и то доста, не е умишлено.И да, неприятни са ми постоянните подмятания относно килограмите ми.И ако на една пълна жена не е прието да се говори за килограмите й, то на слабата всеки й прави забележка.Ето това си е истинска дискриминация.

Lil каза...

Анономен: нека да е ясно, че аз нямам как да те обидя, защото пиша за моите мисли към точно определени неща, събития, хора, които са свързани с мен самата. Не се обиждай, моля- защото аз не деля хората на слаби/пълни или не знам какви други критерии.

anna0711 каза...

понеже само преминавам през блога ти..и съм "plus size " от няколко години....ами не искам да обиждам слабите жени, но за тяхно съжаление тях ги харесват в повечето! случаи застаряващи грозни комплексирани мъже....явно искащи да компенсират нещо...докато ние " скучните " пухкавелки се облажваме със яки сладури..
Благодаря Ви момичета че държите плявата далеч от нас...

Анонимен каза...

Евала мацка! Благодаря ти!

Lil каза...

@anna071 :) Това с плявата ми хареса!
@Анонимен->благодаря!

Анонимен каза...

Хахаха, всичко това звучи като оправдание... Не се тъпчеш? Да бе, може би искаш да кажеш че ПОВЕЧЕ не се тъпчеш? Здрав човек няма наднормено тегло, а болести са следствие от нездравословно хранене. Жал ми е хора като теб, които оправдават своите мазнини.

Unknown каза...

Здравей, подкрепям с две ръце твърденита ти :)
Поддържам страница на тази тема във фейсбук - https://www.facebook.com/MomichetaSFormi.GirlsWithCurves
Ако желаеш мога да публикувам текста ти в моята страница :)
Нека повече хора да са наясно с факта, че колко тежим си е наш избор.
Можеш да си стилна и секси, независимо от размера и килограмите !

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)