27.9.08

Телевизията

Винаги съм си мислела,че телевизията е създадена единствено и само картинките да придобиват жива форма и да ни забавляват।


Да,ама не!


Това си е един цял отделен живот!Хората там са различни।Те са известни,всички познават лицата им ,всички им се кланят един вид।Разбира се биват и оплювани,но това като че ли не ги притеснява много ,изхождайки от факта че все пак са коментирани।

Останалото е програмата:

Та за нея:

Какво ни предлагат Телевизиите тази есен?!

Аз бих го нарекла сбиване за рейтинг и медийно пространство।

За сутрешните блокове е ясно।Всички са в един час или близък,имат една и съща тематика,но успеваемостта им е доста различна,оценена от експертите в %-ти।

Несъмнено на първо място е Сутрешния блок на Btв "Тази сутрин"-при тях всичко е на ९९% успешно!

Нека проследим някои от водещите (хапещи) новини ,предадени на един дЪх от колоритния водещ Барека (нарицателно лепнато му от народа):
Ето нещо потресаващо,с което се събуди нашата родина вчера:

"Мистериозна смърт на недоносено бебе в Пловдив
26.09.2008 / 19:11
Родителите са подали оплакване в прокуратурата

Мистериозна смърт на недоносено бебе в Пловдив
В Пловдив недоносено бебе почина при неизяснени обстоятелства в университетска болница „Свети Георги। Майката и бащата са подали оплакване в прокуратурата в Пловдив, в момента вече проверка на случая.Детето се родило преди 6 дни с тегло 900 грама. Според лекарите това е аборт. Майката и бащата обаче не получават никаква информация."

Това нямам идея как да го приема?!Като новина?!Като факт?!Или може би като поредното смахнато ,чудновато,но до болка реално нещастие на едни обикновени хорица....Точно това е!И какво им остава на тези хорица?!Да ги покажат по телевизията ли?!Не!Някой да им даде така нужнине отговори-Не!Остава им цял живот да живеят с мъката си и да помнят тази дата!
На нас зрителите (демек кибиците) ни остава да сме научили новината и нека коментарите започнат।
Ето така се получава с всяка една новина будеща ни сутрин।Де да беше приятна,ама не е!
Никой обаче не изпада в дълбок размисъл-защо това отново се случва тук, в България!Никой!Само бедните хорица се питат всеки ден с унили лица и погубени надежди-"Защо на нас?!"

Някъде може и да се намери човек,който да запита защо медиите превръщат всяко едно нещастие в новина и пареща рейтингова капачка।Правят го-факт е и примери много!Но лично аз не ги виня!Нека се знае какво се случва,нека се опитат да събудят заспалите ни емоции и закърнялото ни чуство за човечност।Браво дори!

Новините
Без коментар!
Боят за рейтинга обаче не идва нито от новините,нито от сутрешните блогове или публицистичните предавания,най-малкото от детските предавания и филмовата въртележка।

Иде от стремежа за надскачане।Така наречената конкуренция!
Но според моето скромно мнение от тази надпревара губят само зрителите,които след новинарската емисия грабват дистанционното и започват едно стремглаво цъкане между Бтв и Нова। Защо ли?!
Ето заради това:
२०.०० часа Бтв
"Dancing stars"


Тодор Колев и Радост от "Огледала" водят танцовия резил на родните ни звезди.Рейтингът на шоуто ударил тавана (според данни от телевизията майка разбира се).Не ми харесва!

В този часови пояс Nova остава толерантни към човеко с дистанцията.Пускат сериал ,който всъщност е добър!

21.00 часа Бтв

Survivor-Островите на перлите


Е те тук започва вече споменатият бой за скалата на гледаемост.Няма да си задам въпросът защо.Отговорът е ясен:

21.00 Nova

Big Brother 4



Този сезон Nova удрят в десетката с избора си на съквартиранти.Е няма такъв сбирщайн (смея се).

Особено ми шашардиса фактът,че Тошко олигофренът (без да обиждам реално болните хора) е нормалният Филип с тайна мисия!Това удря и по рейнтинга на Оцеляващите.Интересната смесица на характери според мен ще успее да надвие славните победи в игрите за лична неприкосновеност.

До тук с програмата на Есен.

Оня обаче ,нашият с дистанцията на фотьойла и нагласата за гледане на нещо ново и видиш ли тотално ексклузивно още се лута в цъкането.
Това е неуспорим факт,който омръзва на 4-я ден според мен и тогава негово величество зрителят трябва да "удари по масата" (респективно по рейтинга на една от двете медии) и да вземе своето решение на коя телевизия да остане верен фен.От това се менят и цифричките в онези диаграми,от това зависят и годишните отчети и разбира се заплатите на продуцентите.
И какво всъщност ни дава телевизията -освен информация разбира се-ами едно тотално лутане и изтриване на копчетата на дистанционното.
А тези с кабелните телевизии или цифрови-не искам да ги мисля!
Та ...просто гасиш и си пускаш пиратската версия на някой от новите филми...щото тя телевизията не те чака-тя си знае!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)