31.1.10

Книжка

След хойкането по книжния пазар,се сдобих с няколко бижута,които много ме усмихнаха и напълниха библиотечката ми със стойностни четива.Една от книгите ,за която платих 3 лв,въпреки че е издание 2009,дори с целуфанче-сякъш пренебрегвах.Грешка!Захванах я на избирателния прнцип онче-бонче,а и без книга не мога да заспя!На първо четене "изядох" 190 страници от общо 351!Факт.Книгата се чете много бързо,не изисква да се тормозиш в разгадаване на авторските намерения и съждения,но и никак не е лека.Харесвам книги със средеш шрифт,не е необходимо да се зверя.
Заглавието е избождащо и цялостно!Резюмето ни въвежда в случая и сякъш ни казва всичко.Не,има и още.
"Натюрморт"-Джой Филдинг
Повествованието е от интересно по-интересно.Случката е съвсем човешка и случваща се.Идеята обаче-всеки си взима такава,от където поиска.Изводи много.
Но най-голямо впечталение ми направи следното:
Е,до сега не бях попадала на книга с толкова много въпроси.Ужасно много.В началото дори погледнах скептично,защото купчина от риторични въпроси,предполага и отгвори.Тц.Не е нужно.Прочетох я,хареса ми-препоръчвам я.
Моят извод беше ,че колебанието човешко има неизмерими параметри и че късметът определено не е опорна точка за съществуване.Всички тези въпроси,изписани по страниците не са никак случайни (мое мнение) .Ежедневни -да.Търсещи-не.Напомнящи-определено!
Не е много трудно да пресъздадеш една трагедия и да разчоплиш 5 характера,но е доста трудно да виждаш всичко ,или нищо.А да си страничен наблюдател на собствения си жовот си е изкуство.

2 коментара:

Василена Вълчанова каза...

Точно се чудех какво да захвана - звучи добре :)

Maria Pepeldjiyska каза...

Преди години се бях пристрастила направо към книгите на Джой Филдинг...после я зарязах, стана ми вече предсказуема и ми доскуча. Но след твоя та презентация, направо ще си купя тази книжка, дано я намеря...Благодаря!
Поздрави
Пепеляшка

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)