15.2.10

Как си почиваме?

В последно време си почивам в движение.Налага се,но и не се оплаквам.Както сподели Фифка   ,когато си натоварен повечко ,животът ти е по-динамичен и определено се чувстваш доста по-жив,способен и еуфурично-енергичен.Не е толкова лошо да бачкаш по 15-16 часа.Още повече ,че е въпрос на личен избор и приоритети.Плюс ,че не остава време за размазване ,мързел и ленивост.
Но и при високата динамика пак се налага почивка,макар и минимална.Как се почива в движение ли?Не е толкова трудно.
Лично аз имам нужда от почивка на очите,ума и душата.С очите е лесно.Погледнеш ли  нещо красиво ,дори и снимка или статия ти става някак по-леко,защото не се напрягаш за детайлите.Учените хорица казват,че след дълъг престой пред компютър е хубаво да наградим очите с нещо разтоварващо и по възможност зелено.Е,днес всичко е бяло ,та чак блести.За пореден път споменавам ,че ми омръзна от тази зима и снега!Нека погледнем зелено тогава.
Хубаво било!
Следва почивка за разума,ума,акъла,мозъка-все едно как наричате мисловния си инструмент.Мисленето определено не е почивка,тогава нека натиснем бутон Off и да се насладим на нещо,за което е не е неоходимо да се напрягаме.Какво да бъде?Като за работен офисен ден може да бъде чаша топло кафе,поглед навън ,облягане на стола и абстрахиране от всичко наоколо.В случай ,че и това не става,нека прибегнем до визуализация.
Четох някъде ,че снимките на бебчета много успокояват и съживяват някакви си хормони на щастието.Не знам какво се случва на хормонална или органична основа,но знам ,че успокояват.
Вярно е ,нали?
Душата.Да й потърсим храна и да успокоим туптенето.Не е трудно.Трябва да се научим да отхвърляме със силен откат все повече негативни набези.Не е нужно да изпълваме деня си с грозотията на околните и да я превръщаме в своя.Музика,статия,книга,усмивка и още толкова много приятни душевни подсладители.Днес ще задоволя душичката си със спомена от прекрасната снощна вечер,с целувката за събуждане и с това:
Намерете начин да си почивате.Приятно е,необходимо е ,а и понякога човек намира неща,на които дори не е знаел ,че ще се зарадва.
Спорен,спокоен и син ден желая :)

снимки:Интернет

7 коментара:

d_r_watson каза...

Благодаря ти!
При тебе си починах малко!

momenti-momenti каза...

:)

Златина каза...

:) и от мен!

Valkocompany каза...

Почивка в движение
Няма такъв филм :)

Lil каза...

Абсолютно има!Практикувам я :) Опитвам се,но все пак сънят е най-хубавата и мечтана почивка :)

Neizi_ss каза...

Сънят вярно е най-хубавата почивка ....но и аз съм намерила своя начин за релакс по време на работа ...пускам си онлайн-радио ...на слушалки ...и се потапям в мечтите си - в повечето случаи точно тогава драсвам по някой пост в блога ...а инак ако съм у дома - с книга на диваня ...нема по-голямо удоволствие ....

Iliana каза...

Наистина много от нас се нуждаят от почивка. За такава ще намерим време, но за отмора с приятели, уви... все по-малко ми остава.

Публикуване на коментар

Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)