Малък коментар:
Добре се получи де.А ето и рецептата и малко снимков матр'ал.
Продукти:
Бял боб (на око,не обичам точните грамажи,а и зависи в какъв съд и за колко човека се готви)
*Важно:бобът се кисне от предната вечер,в подсолена вода,за да се свари по-бързо.
Лук
Моркови
Джоджен
Масло
Суха червена чушка
Пикантина
Сол
Колбас
Домашна подправка (съдържа:домати,чушки,моркови,лук,подправки-всичко настъргано прясно и от градината на баба)
Начин на приготвяне:
Варя бобеца до степен полусварен.Не сменям вода,защото е киснал,измит е.Вари се с една глава бял лук,сол и олио.
Прехвърлям го в гърнето,заедно с водата,в която е врял (тя вече не е останала много).Нарязвам моркови на кубчета.Слагам 3 чаени лъжици от подправката.Сол (не много).Пикантина (на око).Джоджен с окомера.Слагам и сухата червебна чушка.
Колбасът е по избор,но за предпочитане е наденица.Но по стечение на обстоятелсвата моят беше с кренвирши.Разбърквам всичко това в гърнето,така че бобът да покрие колбаса и всяка подправка да си дойде на мястото.Слагам капака и бум в предварително загрята фурна.Пече се на 230 градуса за около 1 час.След като се е пекъл 30 минути,изваждам гърнето и слагам 1/2 пакетче краве масло
***
Ууу,пък днес като по поръчка е едно топло,слънчево и приятно.След малко ще го видим това топло де,дали не е по януарски измамно.
®all rights reserved
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Hello, say something or just give me a smile. Kidness is essential.Thanks and enjoy your stay :)